Personvernets siste skanse

DLD AVGJØRES NÅ: Fristill stortingsrepresentantene så de kan stemme etter egen overbevisning.

ER VI ALLE KRIMINELLE? Mandag avgjør trolig Høyre om de vil la sine representanter stemme i fritt i spørsmålet om DLD. Ikke bruk en så prinsipielt viktig sak til å sette Arbeiderpartiet i «politisk gjeld» til dere, ber kronikkforfatteren partiet som avgjør saken. 

Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen
ER VI ALLE KRIMINELLE? Mandag avgjør trolig Høyre om de vil la sine representanter stemme i fritt i spørsmålet om DLD. Ikke bruk en så prinsipielt viktig sak til å sette Arbeiderpartiet i «politisk gjeld» til dere, ber kronikkforfatteren partiet som avgjør saken. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG blir datalagringsdirektivets skjebne mest sannsynlig beseglet, siden Høyres sentralstyremøte trolig avgjør om Høyres stortingsrepresentanter skal stemme samlet eller om de blir frigjort til å stemme etter egen overbevisning. Det er derfor på høy tid og oppsummere debatten.

Ministre og stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet benytter seg av en ignoreringsstrategi hver gang datalagringsdirektivet blir kritisert av fagmyndigheter.

Datatilsynet i Norge og EUs datatilsynskomité, bestående av de 27 medlemslandenes datatilsyn, har gang på gang advart mot direktivet. I Tyskland og Romania har en faglig vurdering resultert i at direktivet ikke er innført av personvernhensyn.

EUS DATATILSYNSKOMITES leder sier: «Det er ingen bevis som tyder på at dette direktivet vil hjelpe i kampen mot terror eller i bekjempelsen av alvorlig kriminalitet». Terrorsaken i Stockholm viser at flere tilgjengelige data ikke nødvendigvis er kriminalitetsbekjempende. Selvmordsbomberen eksponerte selv radikale holdninger gjennom sosiale medier, men ble ikke av svensk sikkerhetstjeneste oppfattet som noen sikkerhetsrisiko av den grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer