Pervoprest

Hvem vet? Om ti år er kanskje urinsex helt normalt.

SEX-GLAD: Einar Gelius har offentliggjort seksuallivet sitt. I kjølvannet av boka hans «Sex i Bibelen» varsler kirken at den vil vurdere hans stilling som sokneprest. Foto: Nina Hansen
SEX-GLAD: Einar Gelius har offentliggjort seksuallivet sitt. I kjølvannet av boka hans «Sex i Bibelen» varsler kirken at den vil vurdere hans stilling som sokneprest. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Sexboka til Einar Gelius er noe av det flaueste jeg har lest. Det er så mye safter og væsker at du føler det skvetter fra sidene. Delvis er det som en Cupido-novelle om en lidderlig prest, bare at den er skrevet av presten selv. Han gjengir blant annet en mail fra sin elskerinne, «Solstrålen», der hun insisterer på at de skal ha gruppesex:

«Ei deilig jente til i vår relasjon blir bare en forlengelse av meg. Å dele min elskede naken og kåt med ei annen jente gjør meg vill og kåt.»

Delvis er det den kleineste seksualopplysningsboka du kan tenke deg. «Man kan jo starte med å utforske sin egen kropp og leke med den, finne erogene soner og gi seg selv en deilig orgasme». For Gud er skikkelig for sex! Ikke noe å skamme seg over! Det står ikke «Sånn ville Jesus ronka», men det er liksom hakket før.

Men det klart mest oppsiktsvekkende er at soknepresten i Vålerenga kirke er Norges første offentlige person som står åpent fram som våtsex-entusiast. Eller kanskje den første nordmannen overhodet? Passasjene i boka er ikke til å misforstå: Gelius hyller «det utrolige samspillet mellom to elskende mennesker som vil del alt med hverandre, også egne kroppsvæsker». Jeg har et vagt minne om en sånn spekulativ TVNorge-aktig dokumentar om urinfetisjister, der det var mørklagte profiler og fordreide stemmer. Foruten det kan jeg ikke komme på et eneste tilfelle der noen har stått fram i norsk offentlighet og fortalt om det ekstatiske i å «bli badet i partnerens safter». Det skulle altså en prest til for å bryte et av de siste seksuelle tabuene våre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer