Peter Chrystalief

Fokusert og overbevisende debut fra popengel med glitter på vingene.

«The O.K. Club» er proppet med struttende og dekadente pophits. Låtene har både Chrystaliefs kantete, karaktersterke attityde og hans drøm om å lage perfekte, glamorøse pophits i seg. Noen av låtene, eksempelvis den nye singelen «The Magic Happens...» er preget av en litt for steril og billig produksjon. Men man hører at Chrystalief har den helt rette innstillingen og teften.

Chrystalief er sangeren, låtskriveren, produsenten, arrangøren og multiinstrumentalisten som gjør alt sjøl på sin debut. Sammenlikningene med Prince og Chrystaliefs noe eldre kollega og kompis, Espen Lind, er uunngåelige. Men selv om han både stemmemessig og musikalsk har klare likheter, og dessuten lener seg tungt på en glamrocktradisjon som er alt annet enn original, utviser Chrystalief en klar egenart, en umiskjennelig glød og en genuin forståelse for denne musikken. Han er dessuten mer fokusert enn det Lind var på sin overmodige Sway-debut.

For øvrig er det et underliggende mørke her, en form for intensitet og galskap, som gir låtene en ekstra dimensjon og tiltrekningskraft.

Peter Chrystalief - det er bare å merke seg navnet med en gang.

Håkon Moslet