FÅTT ERFARING: Peter Dinklage (49) var godt voksen før han ble kjent, og er glad for det. - Jeg var et surrehue som sannsynligvis ville satt alt over styr, sier han om seg selv som tjueåring. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
FÅTT ERFARING: Peter Dinklage (49) var godt voksen før han ble kjent, og er glad for det. - Jeg var et surrehue som sannsynligvis ville satt alt over styr, sier han om seg selv som tjueåring. Foto: Pa Photos/ NTB scanpixVis mer

Peter Dinklage til Dagbladet: - Jeg var et vrak

«Game of Thrones»-stjerna er glad han ble voksen før han ble berømt. Nå spiller han en sagnomsust Hollywood-forgjenger som gikk rett i kjendisfella.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere i høst vant han sin tredje Emmy for innsatsen som Tyrion Lannister i «Game of Thrones». Ikke at Peter Dinklage (49) har planer om å miste bakkekontakten nå.

- Selv om prisutdelinger er morsomme, kan du ikke ta dem for alvorlig, sier han når Dagbladet møter ham i hjembyen New York.

- Det er gøy å hilse på gamle venner og ta et par glass, men blir ikke viktig for det. Anerkjennelse er hyggelig nok – og du ser hvor mye enkelte legger i greiene, noe som er helt ok. Men noe sånt ville vært galskap for min del, fortsetter han og flirer i skjegget på et fancy Manhattan-hotell.

- Et surrehue

Uansett har Dinklage kommet langt siden han skapte seg et navn med dramakomedien «The Station Agent» i 2003. Allerede før neste års finale regnes «GoT» blant de største seriesuksessene noensinne, ikke minst takket være ham.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn