Peter Hall til Piccadilly

LONDON (Dagbladet): Gode nyheter for Londons mange teaterentusiaster og tilreisende: Peter Halls teaterselskap er reddet. Det er Piccadilly-teatret som ga teatret en ny scene. Teaterinteresserte håper at Peter Hall skal klare å fylle Piccadilly-teatret med interessante forestillinger i 1998 og i flere år framover.

  • Peter Halls selskap var en av de store begivenhetene i britisk teaterliv i 1997 da det spilte i trekvart år på Old Vic, og ga rom både for klassikere og spennende nye teaterstykker, før teatret ble solgt. Det står fremdeles tomt.
  • Sesongen på Piccadilly-teatret åpner med «Mens vi venter på Godot», som i Peter Halls oppsetting ble en stor suksess i fjor, med Ben Kingsley i en av hovedrollene. Nå er det nye krefter som overtar. Premiere er 10. mars.
  • De som kommer til London for å se musikaler har mye å glede seg til framover. De mest etterspurte billettene er til «Chicago» på Adelfi-teatret - med Ute Lemper i hovedrollen og med fengende melodier som «All That Jazz», «Razzie Dazzie» og «All I Care About».
  • En annen klassiker blant amerikanske operetter er «Show Boat», som starter på Prince Edward-teatret 28. april. Den har kjente melodier som «Ol' Man River» og «Can't Help Loving That Man». Denne oppsettingen kommer fra Broadway hvor den vant fire Tony-priser og ble spilt fra oktober 1994 til januar 1997.
  • De som ikke fikk med seg Ibsens «En folkefiende» i Trevor Nunns oppsetting på nasjonalteatret i fjor høst, har sjansen. Forestillingen kommer opp igjen i april på Olivier-teatret med sir Ian McKellen i hovedrollen som dr. Stockmann. Dette er en av de beste oppsettingene av Ibsens stadig like aktuelle drama.

Molihres «Misantropen» med Michael Penningston som Alceste, starter 26. mars og deretter følger Bernard Shaws klassiske «Major Barbara» med Peter Bowles, Anna Cartret og David Yealland. Den handler om en frelsesarméoffiser som tar imot penger fra en tvilsom kilde for å holde virksomheten gående. Denne forestillingen har premiere 1. mai.

Til høsten kommer Judy Dench i Eduardo de Filippos komedie «Filumena», som blir imøtesett med stor interesse.

Nasjonalteatret kommer med «Oklahoma» den 15. juli. Denne Rogers og Hammerstein-musikalen vil nok trekke fulle hus med sanger som tittelmelodien og «Oh, What a Beautiful Morning». Den settes i scene av Trevor Nunn, noe som skulle være en garanti for kvalitet.