Peter Jackson avviser «Hobbiten»-rykter

Norgesklar med ny sci-fi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Peter Jackson er kjent verden over som regissøren bak Ringenes Herre-filmene, men snart er det som produsent han vil gjøre seg gjeldende.

Han står nemlig bak regissøren Neill Blomkamps science fiction-film «District 9», som har norgespremiere fredag 11. september.

«District 9» ble til da prosjektet «Halo», som Blomkamp skulle regissere og Jackson produsere, ikke ble noe av.

— Vi følte oss helt hjelpeløse da «Halo» raste sammen. Jeg følte meg full av anger, jeg hadde ført Neill inn i en katastrofe. Jeg var tvunget til å hjelpe ham å komme raskt i gang med noe nytt, sier Peter Jackson.

Det ble «District 9».

Filmen handler om hvordan tusenvis av utenomjordiske skapninger lever i en getto i Sør-Afrika og hvordan kamper bryter ut når de skal flytte til det som ligner en konsentrasjonsleir.

— Det er klart du kan se det som en sosial metafor. Og den føles fersk. Den er ofte improvisert, noe jeg ellers aldri gir meg i kast med.

Regisserer igjen
«District 9» er allerede blitt en publikumssuksess i USA. Og når det gjelder Peter Jackson, har han for første gang på fem år premiere på en film han selv har regissert når «The Lovely Bones» kommer opp på kino. Filmen er satt opp med premiere i USA 11. desember.

Den bygger på Alice Sebolds bestselgende roman om ei jente i tenårene som er blitt drept og sitter i himmelen og ser hva som skjer med de gjenlevende.

— Jeg vet at det er et kontroversielt tema, men det er også så mye humor i fortellingen. Det er en morsom, menneskelig film, og det var interessant å få fortelle historien fra offerets ståsted. Jeg er virkelig stolt av den filmen. Den er svært personlig for meg.

<strong>OSCAR-FAVORITT:</strong> Kommende «The Lovely Bones» er tippet å bli en av neste års Oscar-favoritter.
OSCAR-FAVORITT: Kommende «The Lovely Bones» er tippet å bli en av neste års Oscar-favoritter. Vis mer

Tintin
Han er også involvert i to av de kommende årenes mest profilerte filmprosjekter, «Tintin» og «The Hobbit».

— Steven Spielberg har laget den første Tintin-filmen, jeg skal lage den andre. Steven har talent. Jeg tror det kan bli noe av ham, sier Peter Jackson spøkefullt.

— Vi er begge Tintin-fans og samarbeider hele tiden.

Når det gjelder «The Hobbit», så er det planlagt to filmer som Guillermo del Toro skal regissere og Peter Jackson produsere.

— Vi holder på med manuset nå. Så fort vi har fått alt klart, vil vi ta kontakt med skuespillere. Det har vi ikke gjort enda, og alle ryktene om forskjellige navn stemmer ikke.

Peter Jackson sier at han som filmfan innimellom føler seg deprimert over det som skjer i filmbransjen i dag. Han synes altfor mye dreier seg om å lage filmer som skal selge stort på DVD. Alt for mange filmer lages på ren rutine bare for at de som sitter på pengene heller vil satse på det sikre enn det usikre.

— De tør ikke å ta noen sjanser. Og det fører til at filmkvaliteten lider. Jeg håper at de unge regissørene kan ta tak i dette, sier Peter Jackson.

(NTB)

<strong>TRAVEL:</strong> Peter Jackson er klar med flere prosjekter. FOTO: AP Photo/Chris Park
TRAVEL: Peter Jackson er klar med flere prosjekter. FOTO: AP Photo/Chris Park Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer