Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Peter Jackson trigger «Hobbiten»-fansen med nok en smakebit

Se den nye traileren her.

(Dagbladet): I starten av oktober startet billettsalget på den andre filmen i «Hobbiten»-triologien, og ivrige fans teltet utenfor Colosseum kino i Oslo for å sikre seg en plass i salen på premieredagen den 11. desember.

Premieren nærmer seg med stormskritt og filmselskapet har allerede sluppet flere smakebiter, i form av trailere og små klipp til fansen.

I går kveld ble det avholdt en rekke offisielle «Hobbiten»-arrangementer rundt om i verden. Ivrige fans kledd opp i Midgard-kostymer flokket til tilstelninger i Los Angeles, New York, Wellington, London, Madrid, Mexico City, Brüssel, Paris, Roma, Miami, Toronto, Hamburg og Sydney, skriver filmnettstedet Filter.

På sistnevnte sted var også regissør Peter Jackson, og viste fram 20 minutter fra den kommende filmen og svarte på spørsmål fra fansen. Jacksons oppvisning ble sendt live til alle arrangementene verden rundt.

Flere trailere Det ble også sluppet enda en ny trailer, som viser nye scener fra filmen. Den kan du se øverst i denne saken.

«Hobbiten: Smaugs ødemark» er den andre filmen i triologien, og som både filmens tittel og trailer viser vil den grådige dragen Smaug bli å se på skjermen for aller første gang.

Hobbiten-filmene er basert på boka med samme navn av forfatter J.R.R. Tolkien, og følger den unge hobbiten Bilbo Baggins, en gjeng med dverger og trollmannen Gandalf som vil gjenerobre byen Erebor fra dragen Smaug. Handlingen er satt til før «Ringenes Herre»-kampen utspiller seg.
 
I «Hobbiten: Smaugs ødemark» returner Orlando Bloom i rollen som alven Legolas, og man møter også Evangeline Lilly, kjent fra TV-serien «Lost», som alven Tauriel, den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt som Beorn, samt en rekke nye eventyrkarakterer.

Har kostet 3.3 milliarder kroner Hittil har Peter Jacksons filmtrilogi basert på J.R.R. Tolkiens «Hobbiten» kostet hele 516 millioner amerikanske dollar, ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press. Det tilsvarer mer enn 3.3 milliarder kroner, og er det dobbelte av hva som ble brukt på «Ringenes Herre»-trilogien.

Det svimlende tallet gjelder samlede utgifter fram til mars i år, og blir fort mye høyere. De 3.3 milliardene inkluderer trekvart år med filmopptak som ble gjort i fjor, men ikke månedene med ekstraopptak. Kostnadene knytta til etterarbeid på film nummer to og tre i rekken er også forventa å stige.

Så langt har bare en av de tre filmene blitt vist på kino. «Smaugs ødemark», som er den andre filmen i triologien har premiere 11.desember, mens den tredje og avsluttende filmen «Fram og tilbake igjen» er ventet på kino i løpet av 2014.