Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Peter Jackson vil underholde deg på nye måter

Vil jobbe i krysningspunktet mellom film og dataspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA (Dagbladet.no): Det er allerede kjent at Peter Jackson, mannen bak «King Kong» og «Ringenes Herre»-trilogien, skal produsere filmen basert på dataspillserien «Halo».

Under gårsdagens Microsoft-pressekonferanse i forbindelse med Xbox-samlingen X06 i Barcelona, ble båndene mellom filmskaperen og teknologi-giganten ytterligere forsterket.

LES OGSÅ: Vi fulgte pressekonferansen på spillbloggen!

Ny form for «spillefilm» 

Som du kan se i videoen her i saken, er det ennå ikke helt klart hva Jackson konkret mener når han forteller at han vil utvikle spill som beveger seg i grenselandet mellom spill og film.

- Jeg kan egentlig bare snakke om det i teorien, fordi vi er bare ved begynnelsen ... vi vil lage en form for underholdning som du kan se på og glede deg over som en film - men du interagerer med det, du spiller, sa Jackson til en fullsatt sal i nasjonalteateret i Barcelona.

Filmskaperen har opprettet spillstudioet Wingnut Interactive i samarbeid med sin mangeårige partner Fran Walsh, godt støttet av Microsoft. Det første de skal ta tak i er en slik interaktiv form for underholdning basert på «Halo»-universet, og mer skal følge.

Også annet nytt

VIL KRYSSE FILM MED SPILL: Filmskaperen Peter Jackson skal nå samarbeide med Microsoft om en ny type underholdningsform, der spill møter film - eller omvendt? Foto: SNORRE BRYNE
VIL KRYSSE FILM MED SPILL: Filmskaperen Peter Jackson skal nå samarbeide med Microsoft om en ny type underholdningsform, der spill møter film - eller omvendt? Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Det er ikke bare Jackson som baserer seg på «Halo»-spillene - på slutten av pressekonferansen kunne vi se en trailer for det kommende spillet «Halo Wars», som du kan lese mer om og se video fra her.

Microsoft-sjef Peter Moore kunne også fortelle fra scenen at vi ikke vil få HD-DVD-spilleren til Xbox 360 til Norge før til neste år. I Nord-Amerika, Japan, Storbritannia, Tyskland og Frankrike er spilleren imidlertid i salg allerede i midten av november, til en pris på henholdsvis 199 dollar, 19.800 yen og 199 euro.

Ellers fikk vi vite at Rockstar vil lage to tilleggsepisoder til «Grand Theft Auto IV» eksklusivt til Xbox 360, at Rares spillfigur Banjo dukker opp på nytt, at neste «Splinter Cell» (altså ikke førstkommende, «Double Agent», men den etter der) blir 360-eksklusiv, at det originale «Doom» nå er å finne på Xbox Live Arcade, og at «Bioshock» kun dukker opp på Xbox 360 og Windows-PCer (du kan se traileren fra spillet her).

Det mangler med andre ord ikke på ambisjoner hos Microsoft.

I dag, torsdag, fortsetter X06 med en rekke utviklerintervjuer og muligheter for å spille flere av spillene. Dagbladet.no har et tett program, og vil rapportere mer ved første mulighet.