Peter Pan inn i Jacko-saken

Partene i saken mot Michael Jackson er forberedt på at eventyrskikkelsen Peter Pan kan bli sentral under rettssaken.

LOS ANGELES (Dagbladet): Jackson, som er tiltalt for å ha dopet ned og seksuelt misbrukt en mindreårig gutt, har beskrevet seg selv som selve inkarnasjonen av eventyrfiguren Peter Pan, som aldri vokste opp.

Gjennom mange år har Jackson sagt at eventyrgutten til den skotske forfatteren James M. Barrie symboliserer gledene og leken han selv ble nektet som barn.

Linken til Peter Pan kommer alltid opp når Jackson forklarer hvorfor han elsker å boltre seg, reise og også dele soverom med barn som ikke er hans egne - og det er ventet at Peter Pan også vil komme opp under rettssaken.

Atferdseksperter har derimot delt syn på om Jacksons oppførsel kan forklares ut ifra en traumatisk barndom. Rettseksperter er også uenige i om fokus på hans oppvekst vil være et pluss eller et minus for Jackson i en rettssal.

-  Det vil bli veldig, veldig vanskelig å forholde seg til, tror Santa Barbara-advokaten Steve Balash, ifølge Los Angeles Times. Avisa skriver at rettssaken kommer opp i september, og legger til at Peter Pan neppe vil møte personlig.

Selv om medier ved flere anledninger har krevd å få ut rettsdokumentene av den omfattende tiltalen mot popstjernen, er dokumentene fortsatt hemmeligholdt.

Dommeren Rodney Melville nekter også advokater, etterforskere og vitner å diskutere saken.

VOKSTE ALDRI OPP: Michael Jackson sammenlikner seg selv med eventyrskikkelsen Peter Pan.
EVENTYRFIGUR: Peter Pan blir aldri voksen. Sånn ser Michael Jackson seg selv også, og det vil bli et tema i rettssaken mot ham til høsten.