KOMMER TILBAKE: «Prison Break» gjenoppstår med en splitter ny sesong til neste år. Peter Stormare kaller comebacket «patetisk». Foto: Fox
KOMMER TILBAKE: «Prison Break» gjenoppstår med en splitter ny sesong til neste år. Peter Stormare kaller comebacket «patetisk». Foto: FoxVis mer

Peter Stormare slakter «Prison Break»-comebacket: - Patetisk

Oppfordrer tv-bransjen til å tenke nytt. 

(Dagbladet): Han hadde selv en stor rolle i den amerikanske spenningsserien «Prison Break», svenske Petter Stormare (62).

Tidligere i sommer varslet vertskanalen FOX at den populære fengselsserien, som gikk på tv fra 2005 til 2009, er tilbake med splitter ny sesong neste år.

Stormare, som ble skrevet ut av serien da karakteren hans ble drept i sesong to, ser - i motseting til fansen - ikke fram mot oppfølgeren.

- Desperate

I et intervju med ukebladet Her&Nu, gjengitt av danske BT, slakter han like greit hele comebacket.

- Det er patetisk. Kanskje folk liker det, men tv-bransjen burde heller fornyes, sier Stormare, og henviser til andre tv-program som har gjenoppstått, deriblant «X-files».

- TV-kanalene er desperate. Det er min mening, sier han.

Til tross for at Stormares «Prison Break»-karakter, mafiabossen John Abruzzi, ble skutt og drept, gikk det lenge rykter om at han ville gjenoppstå.

Det skjedde aldri, og til Her&Nu forteller 62-åringen at han selv ønsket å slutte, etter at manusforfatteren fikk sparken.

- Jeg hadde blitt gal om jeg var der i fire sesonger, sier han.

Grillet til døde
I slutten av den siste sesongen i 2009 ble hovedkarakteren i «Prison Break», utbrytergeniet og ingeniøren Michael Scofield (Wentworth Miller), tilsynelatende grillet til døde av et elektrisk anlegg.

Det viser seg likevel at Michael ikke døde av den elektriske spenningen i slutten av sesong fire, men sitter bak lås og slå i et støvete og fælt fengsel i Jemen.

Peter Stormare er i disse dager aktuell med Viaplay-serien «Swedish Dicks», som han håper kan bli en ny kult-hit ala «Lilyhammer» (krever innlogg).