Petre-sjef blir EMI-sjef

Nils Heldal (35) takker av som Petre-sjef og tar plass på den andre siden av bordet: som direktør i plateselskapet EMI. - Jeg gleder meg som en unge! sier Heldal.

Mandag hadde han sin siste dag som Petre-sjef, og 1. juni tar han plass bak direktørpulten i EMI. I mellomtida skal han rydde.

- Jeg har vært i Petre siden starten i 1992, og jeg kaster ingenting. Jeg trenger sikkert to måneder på å rydde i arkivet, sier Heldal.

Uavhengig

Han har hele tida kjempet for at Petre skal beholde sitt uavhengige stempel og ikke styres av platebransjen.

- Det mener jeg fortsatt. Det skal ikke gå an å pushe plater til Petre, men man kan vise tilgjengeligheten. Den dagen Petre lar seg diktere av platebransjen er kanalen død. Det kommer aldri til å skje.

EMI eier selskapet Norske Gram, som har blant andre D.D.E., Postgirobygget og Åge Aleksandersen i stallen.

To strategier

For et halvt år siden laget Heldal to ulike strategier for Petres framtid, en kommersiell og en alternativ, som han la fram for sin sjef, Hans Tore Bjerkaas.

- Han valgte heldigvis den alternative, som har mottoet: Petre skal ikke være størst, men viktigst. Etter det hadde jeg ikke mer å gi i Petre. Men min nye jobb handler om mye av det samme: å finne nye talenter, sier Heldal.

Musikksjef Marius Lillelien er konstituert kanalsjef etter Heldal, mens musikkprodusent Atle Bredal er blitt konstituert musikksjef.

BLIR I TRONDHEIM: Som kanalsjef for Petre har Nils Heldal hatt kontor på Tyholt i Trondheim. Som EMI-direktør kommer han til å bli ukependler til Oslo.