Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Petre spiller ikke Aqua-Lene

Lenes nye singel er rett og slett for dårlig. Petres musikksjef Håkon Moslet tror det blir vanskelig å lansere solokarrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lene Nystrøms solokarriere ble nærmest sniklansert sist uke med singelen «It\'s Your Duty». NRK Petre spilte låta en gang, fant ut at det var helt krise og vil ikke spille singelen mer, skriver Tønsbergs Blad.

Vanskelig

- Det er lenge siden Aqua var store, og når de var noe så var det som tyggegummiband med cheesy poplåter. Slike band varer ikke lenge, og det så du også med Aqua. Andrealbumet solgte dårlig og kort etter var de oppløst. Med et slikt bakteppe og en såpass dårlig singel tror jeg dette blir vanskelig, sier Petres musikksjef Håkon Moslet til Dagbladet.no.

Han trekker også fram forskjellen mellom Lene og Lene Marlin som også er høyaktuell med ny singel.

- Det er nesten pussig hvordan Lene kommer i skyggen av Marlin. Lene Nystrøm og Aqua har tross alt solgt mye mer. Det viser vel hva folk forventer seg, sier Moslet.

Solo

Lene Nystrøm gjorde kanonkarriere som sexy frontfigur i popsuksessen Aqua. Singelen «Barbie Girl» seilte forbi Spice Girls og andre popkonkurrenter og helt til topps på hitlister verden over.

Debuten «Aquarium» solgte i bøtter og spann, men oppfølgeren «Aquarius» ble en nedtur.

Hadde tredjealbumet blitt en salgsflopp ville frontfigurene Lene og René Difs solosjanser blitt punktert. Derfor annonserte plateselskapet at Aqua var oppløst i august 2001.

- Lene er veldig oppsatt på sin solokarriere, det er det ingen tvil om. De individuelle utgivelsene til Lene og René har vi snakket om i et år. Meningen var at vi først skulle ut med det nye Aqua-albumet, deretter soloalbumene, før vi skulle komme med Aquas fjerde plate. Det er blant annet solokarrierene som har kommet i veien, sa sjef for

Universal Danmark, Jens-Otto Paludan, til Dagbladet den gang.

Fordel

Promotionmanager Peter Bubresko i Universal Music Norge er ikke så bekymret for om Petre spiller låta eller ikke, og at det er lenge siden Aqua kan like godt være en fordel.

- Vi har hatt suksess med mange artister uten at de ble spilt på Petre. Lenes nye materiale er mer modent og variert enn det Aqua representerte den gang. Jeg tror at det er bra for Lenes solokarriere å få Aqua på avstand, siden det er såpass forskjellig musikk, sier Bubresko til Dagbladet.no.

Bubresko lover også mer fart rundt lanseringen av Lene Nystrøms solokarriere etterhvert.

- På torsdag kommer det en morsom og bra video og så blir det mer og mer presse. Lene vekker fortsatt stor oppmerksomhet hos nesten alle medier, sier Bubresko.

<B>SOLO:</B> Lene Nystrøm er endelig klar for solokarrieren, to år etter Aqua.
<B>SPILLER IKKE:</B> Petres musikksjef Håkon Moslet synes ikke Lenes nye singel er noe særlig.