Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Petronella Barker er «henrivende vakker»

Amerikansk presse har sett filmen «Thranes Metode» og strever med å finne ord for hvor vakker de synes Petronella Barker er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve filmen får ikke mye til omtale, men Barker, altså:

Hun er «betagende deilig», skriver filmtidsskriftet Variety, mens avisa New York Times beskriver henne som «en henrivende vakker, gåtefull kvinne» med en «naturlig skjønnhet og utstråling», som er «praktisk talt bannlyst blant de bryst- og leppeopererte i Hollywoods glamorøse verden».

«Veldig hyggelig»

- Jeg kan ikke si annet enn at dette er veldig hyggelig, sier Petronella Barker til Dagbladet.

Hun befinner seg for tida på ferie i Italia og har ikke tenkt å ta første fly over til USA for å se om den positive omtalen kan gi henne nye filmroller der.

- Hadde jeg vært i New York da filmen ble vist, kunne det kanskje ha skjedd noe - jeg har vært på auditions i USA tidligere - men nå skal jeg tilbake til Norge og jobbe for NRK, sier Barker.

Slakt av filmen

Hun skal medvirke i Leidulv Risans kommende TV-serie «De fire høytider», men har ingen nye filmroller.

- Det hadde selvsagt vært gøy å få gjøre noe i USA, sier Petronella Barker.

Barker er for øvrig det eneste ved «Thranes metode» som det er verd å se på, mener de amerikanske anmelderne. Variety kaller Unni Straumes filmatisering av Øystein Lønns bok for «en selvhøytidelig og dypt frustrerende film», mens New York Times slår fast at den ikke uttrykker noe av «følelsesmessig eller åndelig tyngde».

NATURLIG SKJØNNHET: Amerikanske filmanmeldere liker Petronella Barker.