Petter Baarli om «Berserk-turen»: - Jeg hadde med meg 90 liter vin og åtte kasser øl

Spilte inn låter på Sydpol-ekspedisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg ble overtalt til å være med. Kravet mitt var at jeg fikk en liter vin og fire øl hver dag, forteller rocker Petter Baarli om den to måneder lange Berserk-ekspedisjonen han var med på i vinter.

Artisten er denne uka gjest i podkasten «Alt du sier er feil, Espen» på Dagbladet.no, hvor han intervjues av Espen Thoresen og Kristopher Schau et par dager før han fyller 50 år.

I denne episoden blir det en prat om drikkevaner på Sydpol-ekspedisjon, kreativ forløsning på toalettet, bruk av ketsjup og sennep i kunstmaling ispedd noen sedvanlige skrøner fra livet i turnébilen.

• Hør podcasten nederst i saken.

- Må være meg selv - Bare jeg får være meg selv. Røyke når jeg vil, ta en drink når jeg vil og gå kledd som jeg vil, sier Baarli i podcasten.

Han forteller om sin rolle i teaterstykket «Verdiløse menn», og at han ble fortalt at han ikke måtte finne på å ødelegge ryktet sitt med å spille teater.

Det samme ble han fortalt da han ble overtalt til å bli med eventyreren Jarle Andhøy, Rune «Supern» Olsgaard og Anne Kat. Hærland på Sydpol-ekspedisjon.

- Du må ikke finne på å si sånt til meg, for da gjør jeg det uansett, sier Baarli.

Han forteller at han ble overtalt av Andhøy til å bli med, og vurderte det i noen dager før han takket ja. Ekspedisjoen resulterte i flere nye låter. 

- Jeg spilte inn fem nye låter på båten. Jeg fikk inspirasjon hvor som helst og når som helst. Da måtte jeg bare løpe ned i studioet som jeg hadde laget i byssa til Supern, sier Baarli. 

Nytt album I samtalen med Espen Thoresen og Kristopher Schau kommer det fram at Baarli har spilt inn rundt 25 000 låter. Men det var ikke før i fjor at han solodebuterte. Nå er artisten snart aktuell med nytt album igjen.

<strong>SPILTE INN LÅTER PÅ SYDPOLEN:</strong> Petter Baarli intervjues i denne ukas Podcast. Foto: Anders Grønneberg
SPILTE INN LÅTER PÅ SYDPOLEN: Petter Baarli intervjues i denne ukas Podcast. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- I gjennomsnitt har jeg spilt inn en låt hver dag i 15 år. Nå kommer det snart en ny skive, sier Baarli, som mandag er aktuell med sin nye singel «Lucky Day». 

I podcasten forteller Baarli at det å bare velge ut 12 låter til et album, av de flere tusen han har laget, ikke er så vanskelig som det høres ut. 

- Du går på dass og driter, så kjenner du hvilken låt som skal inn, sier han lattermildt.

I tillegg til å gi ut sin nye singel, skal rocklegenden feire 50-årsdagen sin på sitt stamsted Mr. Pizza på Torshov. 

- Jeg ønsker meg en god tequila og en konvolutt med en 50-lapp. En krone for hvert år, spøker jubilanten.

Hør tidligere episoder her: I tidligere podkaster i serien «Alt du sier er feil, Espen» besøker de to Anne Kat.- HærlandTruls SvendsenChrister FalckLinn SkåberEgil HegerbergJan SælidØyafestivalen ogJohan Golden. (Trykk på navnene, og du får høre de tidligere podkastene.)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer