- Petter er splitter pine gal

Og han får faen meg kjøpe plata mi selv, sier superstjerna som «viet» Petter og Gunnhild Stordalen.

GLAD GELDOF: Sir Bob Geldof er over den tunge tida etter skilsmissen fra ekskona. Nå er han igjen lykkelig med familien, og hyller kjærligheten på sitt nye album. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
GLAD GELDOF: Sir Bob Geldof er over den tunge tida etter skilsmissen fra ekskona. Nå er han igjen lykkelig med familien, og hyller kjærligheten på sitt nye album. Foto: Steinar Buholm / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Når Sir Bob Geldof (59) slipper albumet «How to Compose Popular Songs That Will Sell», er det ti år siden forrige soloalbum, «Sex, Age & Death».

- Det var et mørkt album. Det ble skrevet etter at kona mi forlot meg, til tross for at jeg fortsatt elsket henne. Det ødela meg. Etter det levde jeg i et univers bestående av smerte og tap, sier en åpenhjertig Geldof til Dagbladet.

Knust av bruddet Året var 1995 og Bob Geldofs kone gjennom 19 år, Paula Yates, forlot ham til fordel for en annen rocker, avdøde INXS-vokalist Michael Hutchence. Sammen har Geldof og Yates tre barn, Fifi Trixibelle (27), Peaches (22) og Pixie (20).

Geldof var knust. I smug kom låtene som skulle bli «Sex, Age & Death».

- Jeg husker ikke å ha laget det albumet, det skapte seg selv. Smerten min var så stor at jeg ikke klarte å komme meg rundt den for å gå videre. Men da plata var ferdig ble smerten til noe fysisk, og jeg kunne gå rundt den, sier rockeren og aktivisten.

- Hatet kvinner Geldof kom over bruddet med kona, som døde av en overdose heroin i 2000. Men forholdet hans til kvinner var ødelagt.

- Du kan si jeg hatet kvinner. Jeg stolte ikke på dem, og hatet å være sammen med dem, sier Bob Geldof, før han blir helt stille noen sekunder.

- Da jeg var på mitt styggeste, mest motbydelige og minst elskbare, var det en kvinne i Paris som likevel insisterte på å finne noe å elske ved meg. Sakte, men sikkert ble sjelen min stiftet sammen igjen, sier Sir Bob Geldof.

Kvinnen var den franske skuespilleren Jeanne Marine, hans nåværende kjæreste.

«VIET» STORDALEN: Sir Bob Geldof hadde rollen som seremonimester i eventyrbryllupet til Petter og Gunnhild Stordalen i Marokko i fjor sommer. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
«VIET» STORDALEN: Sir Bob Geldof hadde rollen som seremonimester i eventyrbryllupet til Petter og Gunnhild Stordalen i Marokko i fjor sommer. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Det nye albumet er fortsettelsen på alt som har skjedd siden sist. Du kan si at John Lennon hadde rett: Alt du trenger er kjærlighet, sier Geldof.

- Stordalen er gal Da mangemillionær Petter Stordalen fikk «ja» fra sin Gunnhild Stordalen, var det Sir Bob Geldof som sto for vielsen. Sammen med rundt 250 andre inviterte gjester og nære venner ble han fløyet til Marokko hvor eventyrbryllupet fant sted.

Vielsesstuntet var Stordalens ide, ifølge Geldof.

- Petter er jo splitter pine gal, på en utelukkende positiv måte! Jeg var vel ikke akkurat noen prest, men jeg viet dem på en god og morsom måte. Jeg holdt en artig tale hvor jeg tulla mye med dem. Det var et flott bryllup.

- Har du sendt dem den nye plata?

- Sendt dem? De får da faen meg kjøpe den som alle andre. De er de to potensielt største kundene mine i Norge, sier Geldof og bryter ut i latter.

- Familien viktigst Rockeren er kjent som en ivrig menneskerettighetsforkjemper, og sto bak kjente artistinitiativ som Band Aid og konsertserien Live 8. Geldof sier likevel at musikken er viktigere for ham enn å redde verden.

- Jeg kan si hva jeg mener hele tida. Noen ganger må jeg uttrykke det som finnes i hjertet mitt. Og alt jeg får muligheten til å gjøre skjer på grunn av musikken min.

Artistkarrieren har sikret Geldof mye oppmerksomhet, også av det negative slaget. Selv leser han aldri et ord om seg selv. Men også dattera Peaches er blitt en gjenganger i britiske medier.

BLE ET PAR: Paula Yates forlot Geldof til fordel for Michael Hutchence i 1995. I 1997 hengte Hutchence seg, mens Yates døde av en overdose i 2000. Foto: Jeff Darmanin/Daily Telegraph/Reuters/Scanpix
BLE ET PAR: Paula Yates forlot Geldof til fordel for Michael Hutchence i 1995. I 1997 hengte Hutchence seg, mens Yates døde av en overdose i 2000. Foto: Jeff Darmanin/Daily Telegraph/Reuters/Scanpix Vis mer

For et år siden mistet hun et modelloppdrag etter at nakenbilder av henne lekket på nett. Hun er blitt stemplet som heroinavhengig, og nylig slo tabloidene opp ferske bilder de hevdet stammet fra en sex-orgie.

Geldof er lite lysten på å kommentere oppmerksomheten dattera får på grunn av hans kjendisstatus.

- Familien min har alltid vært det viktigste i livet mitt. Men jeg snakker aldri om familien min i media.

KJENTE DØTRE: Peaches Geldof (t.v.) og søsteren Pixie Geldof får mye oppmerksomhet i britiske medier. Foto: Sang Tan/AP/Scanpix
KJENTE DØTRE: Peaches Geldof (t.v.) og søsteren Pixie Geldof får mye oppmerksomhet i britiske medier. Foto: Sang Tan/AP/Scanpix Vis mer