Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Petter i buret

Petter Nome går frivillig i fengsel for å lage god tv-underholdning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er å rekruttere flere frivillige, såkalte «visitorer», til Røde Kors' besøksarbeid i norske fengsler. Under det direktesendte showet fra Momarkedet lørdag 26. august, forsvinner programleder Petter Nome fra scenen og drar i fengsel. En motorsykkel skal lynraskt frakte ham de 200 meterne til Eidsberg hjelpefengsel, der en av de innsatte skal intervjues på direkten.

Ikke vanskelig

Momarkedshowet har tidligere vært sendt 40 ganger på NRK, flere ganger med kongefamilien på scenen - seinest i fjor. Røde Kors-arrangementet på Mysen gjennomføres for 51. gang.

- Er det vanskelig å lage underholdningsshow med folk som soner i fengsel?

- Jeg tror ikke dagens TV-seere, MTV-generasjonen, har problemer med å forholde seg til dette. Behandler man temaet med respekt, tror jeg det skal gå svært bra, sier Nome til Dagbladet.

- Jeg har vært i fengsel tidligere - men bare som besøkende, smiler programleder Nome.

Artistlisten

NRK jobber fortsatt for å få en internasjonal artist til å gjeste Momarkedshowet. Foreløpig har kjendisenes skyhøye prisnivå stoppet planene. Artistlisten i det 70 minutter lange showet ser slik ut foreløpig: Olsen Brothers, Marie Fredriksson, Secret Garden, Otto Jespersen, Opus X, Guri Schanke. Statsminister Jens Stoltenberg er også gjest i programmet.