«Hver gang vi møtes»

Petter «Katastrofe» skuffet over Spotify-nekt: - Trist

Det er første gang en «Hver gang vi møtes»-coverlåt ikke blir gjort tilgjengelig på Spotify.

BAJAS-BURET: Petter «Katastrofe» og Tom Mathisen fant tonen i bajas-buret. Nå har «Katastrofe» tolket en av Mathisens mest populære låter, men ikke alle er like begeistret. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld framførte Petter «Katastrofe» Bjørklund Kristiansen sin versjon av Tom Mathisen & Herodes Falsk-låta «Alle fine damer har en stygg venninne» på «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Tom Mathisen er storfornøyd med coverlåten.

- Det er ufattelig mye følelser. Å få servert en låt på den måten, er helt rått. Vi var veldig fornøyd med denne låten da vi hadde laget den, og når jeg hører den nå, så er det vel mulig at den kanskje kan få et nytt liv. Dette var en rå versjon! sa Mathisen seinere i episoden.

Ikke begeistret

Ifølge TV 2 ønsker imidlertid en av rettighetshaverne at låten ikke skal gjøres tilgjengelig på Spotify.

- Låten er ikke ute på Spotify. Det er rettighetshaver som ikke har ønsket det. Det er selvfølgelig synd, men vi har ikke noe problem med å forholde oss til det, sier kommunikasjonssjef Jan- Petter Dahl i TV 2 til Dagbladet.

Han understreker at det ikke har vært noen innsigelser knyttet til at coverlåten vises på TV 2.

Låten ligger nå ute på TV 2s nettsider og TV 2s Youtube-kanal under tittelen «Hjem, hjem, hjem, hjem, hjem!».

- Er det Kim Bård Roll Hansen, bedre kjent under artistnavnet Herodes Falsk, som ikke ønsker at låten publiseres på Spotify?

- Meg bekjent er det tre rettighetshavere til den låten. Det er Tom Mathisen, det er Herodes Falsk, og avdøde Marius Müller, sier Dahl.

Dahl sier det såvidt han kan huske er første gangen en «Hver gang vi møtes»-cover ikke blir gitt ut som singel på Spotify.

- Ble lei meg

Kristiansen omtaler selv hendelsen på sin Facebook-vegg. Her skriver han at gårsdagens episode er en av dem han har sett mest fram til.

- Tom Mathisen, Herodes Falsk, Prima Vera - dette er navn som for meg og i min sjanger henger veldig høyt. Enormt glad for å ha blitt bedre kjent med Tom, og det å nå kunne kalle ham for en venn, er jeg stolt av. Jeg gjorde en versjon av min favorittlåt av dem, nemlig «Alle fine damer har en stygg venninne». Tom likte låten kjempegodt, skriver han.

Han skriver at han synes det er leit at låten ikke blir gjort tilgjengelig på Spotify.

- Jeg syntes så klart dette er trist, og ble lei meg da jeg hørte det, men sånn ble det i denne omgangen!

«Alle fine damer har en stygg venninne» ble først gitt ut på albumet med samme navn i 1991. Låten ble skrevet av duoen Tom Mathisen & Herodes Falsk sammen med produsent Marius Müller, som gikk bort i 1999.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Hansen eller Mathisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer