Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Petter Northugs valg

Uten samarbeidet med Coop kunne Petter vært tapt for norsk idrett, og ikke stilt til OL i Sotsji.

SPONSORHJELP TIL TRENING: «Uten samarbeidsavtalen med Coop hadde Petter Northug kanskje ikke stått på startstreken i Sotsji», skriver markedsdirektøren i Northugs nye sponsor, Coop. Foto: Tormod Brenna
SPONSORHJELP TIL TRENING: «Uten samarbeidsavtalen med Coop hadde Petter Northug kanskje ikke stått på startstreken i Sotsji», skriver markedsdirektøren i Northugs nye sponsor, Coop. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Debattinnlegg

Petter Northug jr. skal gå med det norske flagget på brystet i OL og World Cup. Uten samarbeidsavtalen med Coop hadde han kanskje ikke stått på startstreken i Sotsji. Han har valgt å satse på et treningsopplegg utenfor skilandslaget. Etter forhandlinger mellom Petter og Norges Skiforbund er man enige om en avtale som gjør at Petter likevel vil representere Norge i OL og i andre av sesongens store konkurranser. I forbindelse med avtalen har det dukket opp påstander, blant annet fra Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, om at Coop nærmest har stjålet Petter bort fra det norske landslaget og det norske idrettsfellesskapet. Sannheten er annerledes, heldigvis.

Uten samarbeidet med Coop kunne Petter vært tapt for norsk idrett, og ikke stilt til start i OL-løypene i Sotsji, i World Cup eller i neste års VM. Foran denne sesongen sto nemlig ikke Petters valg mellom landslaget og et eget treningsopplegg. Han trengte å utfordre og presse seg selv til nye resultater gjennom å kjøre sitt eget opplegg. Kun da mente Petter at han ville få den ekstra gnisten som han trenger for å yte maksimalt.

Først etter at Petter hadde tatt beslutningen om å satse i et eget opplegg, kom vi i Coop inn som en mulig samarbeidspartner. I samtalene fant Petter og vi raskt tonen. Vi ønsket å ha verdens beste skiløper på laget. Samtidig ønsket vi å legge til rette for en fortsatt karriere for Petter i norsk skisport, og at Petter skulle kunne fortsette å representere Norge i OL, VM og World Cup. Dette siste er vi glade for at Petter og Skiforbundet nå har lykkes med å bli enige om, gjennom representasjonsavtalen de har inngått. At avtalen legger noen begrensninger på vårt samarbeid med Petter i tidsavgrensede perioder, er en pris vi betaler med glede når vi ser hva vi får tilbake.

Vårt samarbeid med Petter Northug jr. er langsiktig, og det er bygget på at vi har sammenfallende interesser. Det er for eksempel viktig for oss at Petter er en ekte og karismatisk ambassadør for bedre folkehelse. Sammen har vi også utviklet treningsopplegg på ulike nivåer til våre 1,4 millioner medlemmer. Dette alene har stor verdi for Coop, både som profilering og som helsefremmende tiltak for ansatte og medlemmer.

Petter Northug jr. er en fantastisk representant for skisporten. Vi i Coop er stolte av samarbeidet med ham. Vi er også stolte av å ha bidratt til at han satser videre, og vi både håper og tror at han går over målstreken i Sotsji som vinner, i landslagsdrakta og med det norske flagget på brystet.