Petter Olsens Munch-drøm utsatt

Naboene jubler over kommunens vedtak.

IKKE FORNØYD: Petter Olsen er ikke tilfreds med hva kommunestyret kom fram til i dag.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Petter Olsen er ikke tilfreds med hva kommunestyret kom fram til i dag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Byggeprosessen av milliardær og Munch-samler Petter Olsen sitt kurs- og opplevelsessenter på prakteiendommen Ramme gård er allerede godt i gang.

Mandag ettermiddag var reguleringsplanen for utbygging av senteret, utarbeidet av Olsen selv, oppe i Vestby kommunestyre.

Det var et enstemmig kommunestyre i Vestby som gikk inn for å gjøre endringer i planen, og stemme over den igjen i oktober.

Fornøyd nabo Dagbladet skrev søndag om naboenes mindre positive reaksjoner på utbyggingsplanene.

Dersom planen hadde blitt vedtatt mandag, ville det nemlig ført til at seks naboeiendommer ville blitt regulert til landbruks-, natur- og friluftsområde, noe som i praksis betyr at eierne ikke kunne gjort noen tiltak på egen eiendom.

Den eneste endringen kommunestyret vil gjøre er å utelate de seks naboeiendommene fra reguleringen.

Det er Sigrid Eckhoff, som eier en av eiendommmene som kommunen vil ta ut av reguleringsplanen, fornøyd med.

- Jeg synes kommunen har gjort det riktige. Vi har aldri hatt noe ønske om å være en del av Petter Olsens planer, sier Eckhoff til Dagbladet.

Mindre fornøyd Olsen Olsen selv var mindre fornøyd med hva kommunestyret kom fram til mandag ettermiddag.

- Jeg forstår ikke kommunens holdning. Området er en kulturhistorisk perle og trenger en helhetlig reguleringsplan til å ta vare på kulturarven, sier Olsen til Dagbladet etter møtet.

Overfor Dagbladet understreker han at byggingen av det private Munch-museet til 200 millioner på selve Ramme gård vil gå som planlagt.

• Les mer i dagens papirutgave av Dagbladet

NABO: Sigrid Eckhoff er blant naboene som kunne blitt rammet av Petter Olsens planer. Det blir hun imidlertid ikke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NABO: Sigrid Eckhoff er blant naboene som kunne blitt rammet av Petter Olsens planer. Det blir hun imidlertid ikke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer