Petter Stordalen kjøper svensk forlag

Strawberry Publishing tar over Bazar.

I BOKBRANSJEN: Hotellkongen Petter Stordalen gjør innhogg i den svenske bokbransjen ved oppkjøpet av Bazar forlag. Foto: NTB Scanpix
I BOKBRANSJEN: Hotellkongen Petter Stordalen gjør innhogg i den svenske bokbransjen ved oppkjøpet av Bazar forlag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hotellmogul og finansmann Petter Stordalens inntog i den nordiske bokbransjen fortsetter.

Nå har den svenske greinen av forlaget hans, Strawberry Publishing, kjøpt opp svenske Bazar forlag, melder de i en pressemelding fredag morgen.

- Strawberry Publishings svenske organisasjon begynner å sette seg. Snart offentliggjør vi de første svenske forfatterne våre, og med Bazar får vi en bred liste med store utenlandske forfattere. Vi er i rute, sier Stordalen.

Bazar er et hovedsakelig skjønnlitterært forlag med virksomhet i Sverige, Norge og Finland og ble startet i 2002. I forbindelse med oppkjøpet tar Stordalens Strawberry Publishing over de svenske rettighetene til forfattere som Lucinda Riley, Paulo Coelho, Bernard Cornwell, Nina George, Ildefonso Falcones, Cecelia Ahern och Terry Hayes, skriver de i pressemeldingen.

Ifølge Strawberry Publishing er Bazars viktigste forfatterskap irske Lucinda Riley. Hun har solgt over 15 millioner bøker verden over og topper nå de svenske bestselgerlistene.

Det var i januar Strawberry Publishing meldte sitt inntog i Sverige. Selskapet har nå følgende struktur:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer