FORNØYD: - Bastion er et imponerende selskap med en sterk forfatterstall, dyktig ledelse og stor systemverdi, sier Petter Stordalen i en pressemelding. Foto: NTB Scanpix.
FORNØYD: - Bastion er et imponerende selskap med en sterk forfatterstall, dyktig ledelse og stor systemverdi, sier Petter Stordalen i en pressemelding. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Petter Stordalen overtar driften av Bastion Forlag

Utvider forlagsfamilien igjen.

Petter Stordalen-eide Strawberry Publishing kjøpte nylig Juritzen forlag (nå Pioner), og nå er også Bastion forlag inne i varmen.

Strawberry Publishing har nemlig kjøpt 50 prosent av Bastion forlag og vil umiddelbart overta driften av forlaget, fremgår det av en pressemelding. Dermed tar Bastion plass i forlagsfamilien sammen med Strawberry-eide Armada, Capitana og Pioner.

- Imponerende

- Bastion er et imponerende selskap med en sterk forfatterstall, dyktig ledelse og stor systemverdi som har vist en voldsom evne til å skape leselyst blant folk over hele landet. Dette er et svært viktig skritt for vår satsing i bokbransjen, sier Petter Stordalen.

- Årene med vårt Bastion-team har vært et eventyr, men jeg fyller snart 69, og det er derfor med glede jeg nå i stor grad overlater min del av stafettpinnen til et godt og ressurssterkt lag som vil kunne bringe forlaget videre til nye høyder, sier Bastions forlegger og gründer Morten Mørch.

Kjente navn

Bastion forlag er kjent for å gi ut kjenninger som Santa Montefiore, Erica James og Catherine Isaac.

Suksessen de har oppnådd med Jojo Moyes er en historie for seg selv. På VGs liste over de 10 mest solgte bøkene i Norge -uansett sjanger siste 10 år – hadde Jojo Moyes første, femte og åttendeplassen.

Med Bastion på plass ligger Strawberry Publishing an til å passere 100 millioner kroner i omsetning allerede i 2019, heter det videre.