«Petter uteligger» får ruspolitisk pris

«Med sitt engasjement, sin varme og likeverdige tilnærming har han bidratt til å øke kunnskapen om avhengighet og motivert mange, til å møte folk med rusproblemer og deres pårørende, med et mer åpent sinn».

HEDRES: Petter Nyquist kjent som «Petter Uteligger» tildeles Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HEDRES: Petter Nyquist kjent som «Petter Uteligger» tildeles Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Petter Nyquist som står bak TV 2-programmet «Petter uteligger», tildeles torsdag Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid.

TV- serien som Nyquist har skapt de siste årene, har vært en sterk bidragsyter til ruspolitisk debatt, mener Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

«Med sitt engasjement, sin varme og likeverdige tilnærming har han bidratt til å øke kunnskapen om avhengighet og motivert mange, til å møte folk med rusproblemer og deres pårørende, med et mer åpent sinn», heter det i begrunnelsen.

Nyquists serie hadde premiere i desember 2015 og vises på TV 2.

Prisen blir kunngjort og utdelt under Fagrådets Nasjonale Ruspolitiske seminar fredag på Hotell Bristol i Oslo. Det er femte gang Fagrådet deler ut prisen.

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er blant andre Thorvald Stoltenberg, tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer