Petter Uteligger frir til Bent Høie - nå svarer han

Inviterer helseministeren på tur.

(Dagbladet): I disse dager er dokumentarskaper Petter Nyquist på tv-innspillingstur med hjemløse og narkomane han traff på gata i Oslo.

Gullruten-vinneren gjør opptak til en ny sesong av «Petter Uteligger», der han skal gi sine nye venner andre opplevelser - temmelig annerledes livet på gata.

Nå også (trolig) med helseminister Bent Høie på tur.

Invitasjon I ettermiddag lastet Nyquist opp et videoklipp på Facebook der han leser opp et håndskrevet brev fra de åtte narkomane som er med på innspillinga. Brevet er en invitasjon til Bent Høie.

«Invitasjon av helseminister. Vi er åtte rusmisbrukere på tur med Petter Nyquist. Vi har et genuint ønske om å invitere Bent Høie, for å gi et innblikk i våre liv. Vi vil vise at vi er mennesker på lik linje med alle andre, som er på en konstruktiv vei mot rusfrihet med naturen og opplevelser som et hjelpemiddel», står det i brevet.

Nyquist legger til at han lover godt selskap og godt humør.

«Så nå er det opp til deg, Bent Høie. Vi skal være på tur et par uker til, og vil gjerne at du kan tilbringe et døgn med oss.»

15 000 delinger, 6000 «likes» og to timer seinere svarer Bent Høie.

- Viktig engasjement - Jeg snakket akkurat med Petter, og har gitt ham en dato i juni, forklarer Høie.

Helseministeren befinner i Sandefjord på fotballkamp med Gatelaget, et fotballag for rusavhengige, når Dagbladet ringer.

- Det var noen her som viste meg invitasjonen. Nå avventer jeg svar fra Nyquist, slik at vi kan finne et tidspunkt, sier Høie.

- Hva slags forhold har du til Petter Uteligger-programmet?

- Jeg har sett noen episoder. Petter Nyquist har skapt et stort engasjement rundt ruspolitikken, og jeg har fått mange nye og viktige synspunkter. Det å gjøre noe sammen, slik som jeg har fått være på i dag, er et veldig bra initiativ. Det betyr enten at noen er på vei ut av rusen, eller er på vei mot en bedre hverdag, sier Høie.

Dagbladet har vært i kontakt med Petter Nyquist, som opplyser at han er i opptak, og ikke har anledning til å kommentere saken.

TV-innspillinga ble i helga rammet av en ulykke, da en av deltakerne ble skadd i en tandemhoppulykke. Deltakeren er nå skrevet ut av sykehuset. Den andre personen som var involvert i ulykken er fremdeles alvorlig skadd.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram