«Petter Uteligger» gir tilbake til gata: Har samlet inn 1,2 millioner

Stiftelse skal gi folk gode opplevelser i hverdagen.

(Dagbladet): Petter Nyquist har gjort stor tv-suksess med TV 2-programmet «Petter Uteligger», som ga innblikk i livet på gata i Oslo.

Nyquist tilbrakte 52 dager på gata i et vinterlig Oslo, i selskap med andre som overnatter og lever på gateplan i hovedstaden.

Nå vil Nyquist gi tilbake til gatene med nyopprettede «Stiftelsen Petter Uteligger», som omtalt i Medier24.

Samlet inn 1,2 millioner Nyquist røpet selv nyheten under Nordiske mediedager i Bergen torsdag.

Fra scenen kunne «Petter Uteligger» fortelle at stiftelsen allerede har samlet inn rundt 1,2 millioner kroner som skal gå til å skape en varmere hverdag for folk som lever store deler av livet på gata.

- Dette handler om å gi folk «det ene lyspunktet», som kan være så viktig i hverdagen. En båttur, en kinobillett, middag, hva som helst, sa Nyquist fra scenen.

Gullrute-nominert TV 2-programmet, som gikk på lufta i vinter, kan vinne til sammen fire Gullruten-priser under utdelingen som går av stabelen i Bergen fredag kveld.

Selve programmet «Petter Uteligger» er nominert til «årets nyskapning», «beste dokumentarserie» og «beste nye programserie», mens Svein Stang er nominert til pris for «beste deltaker» i realityprogram.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Men Nyquist har allerede mottatt heder og ære: I februar mottok han Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon for sin innsats med å synliggjøre vanskelige liv i storbyen.

Nyquist har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere nyheten om stiftelsen midt i hektiske medie- og Gullruten-dager.