«Petter Uteligger» hedres med pris

- Bidrar til å bryte ned fordommer.

POPULÆR: Petter Nyquist (til høyre) sjarmerte seerne med dokumentarserien «Petter Uteligger». Her sammen med Svein Stang som er an av mange mennesker Nyquist ble kjent med på gata. 
Foto: Anders Grønneberg
POPULÆR: Petter Nyquist (til høyre) sjarmerte seerne med dokumentarserien «Petter Uteligger». Her sammen med Svein Stang som er an av mange mennesker Nyquist ble kjent med på gata. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Nyquist (37) ble for kjent for norske tv-seere gjennom dokumentarserien «Petter uteligger» på TV2 tidligere i vinter.

Nyquist forlot sin trygge familietilværelse og flyttet på gata uten noe særlig annet enn et videokamera for å dokumentere møtet med noen av samfunnets utstøtte. Der ble han i 52 døgn.

Serien ble en seersuksess for TV 2 og fikk svært gode tilbakemeldinger av publikum.

Nå har Kirkens Bymisjon bestemt seg for å gjøre stas på Nyquist ved å gi han Brosteinprisen.

- Petter Nyquist gir vesentlige bidrag til å synliggjøre og forstå mennesker i en utsatt livssituasjon. Han viser det enkelte menneskes verdighet og ressurser. Petter Nyquists arbeid bidrar til å bryte ned fordommer og viser at menneskelig mangfold lever på tvers av sosiale forskjeller, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal i en pressmelding.

Prisen deles ut årlig ut til organisasjoner eller enkeltpersoner som bidrar til å synliggjøre vanskelige liv i storbyen og Nyquist skal motta prisen senere i dag.

Nyquist har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelser, men sier til TV 2 at han er glad for prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.