NY DOKUMENTAR: Petter Nyquist, bedre kjent som «Petter Uteligger», tar med seg sine nye venner fra gata i Oslo og drar på opplevelsesturer og lager nye tv-serier. Her er han sammen med Kjell Gunnar Holten, som forlot gata og nå er på rehabiliteringssenter. Foto: Anders Grønneberg
NY DOKUMENTAR: Petter Nyquist, bedre kjent som «Petter Uteligger», tar med seg sine nye venner fra gata i Oslo og drar på opplevelsesturer og lager nye tv-serier. Her er han sammen med Kjell Gunnar Holten, som forlot gata og nå er på rehabiliteringssenter. Foto: Anders GrønnebergVis mer

«Petter uteligger» tar med seg gutta på tur

Vil gi dem nye opplevelser.

Eventyreren Petter Nyquist (37) har vunnet tv-seernes hjerter med serien «Petter uteligger», som ble vist på TV 2 i fjor.

Da fulgte vi ham gjennom 52 døgn på gata i Oslo.

Nå skal ha ta med flere av dem han traff på gata, hjemløse og narkomane, og gi dem andre opplevelser - temmelig annerledes livet på gata.

Og kanskje blir det båttur til sommeren....

Positive opplevelser - Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, muligheter til å utvikle seg og i tillegg vise at de er ressurspersoner akkurat som deg og meg, sier Petter Nyquist i en pressemelding fra TV 2.

Petter Nyquist ønsker ikke å fortelle hvor reisene går, og hvem som skal være med.

- Nei, vi må holde på noen hemmeligheter, men jeg kan røpe at det er de selv som setter mål og ønsker for turen. Det skjer mye fint i møter mellom mennesker med forskjellig bakgrunn. Det gir bedre innsikt og forståelse, samtidig som det kan være en berikelse for begge parter.

- Jeg håper folk har lyst å treffe de jeg reiser med nå og kanskje bidra til å gi gjengen gode opplevelser underveis, sier Petter.

Var millionær Dagbladet møtte Petter Nyquist og hjemløse Kjell Gunnar Holten (51) i Brumunddal i mars. De møtte hverandre på gata, og har vært venner siden. Kjell Gunnar Holten er blant dem som er med i den nye «Petter uteligger»-serien, som TV2 skal sende senere i år.

- Jeg kan ikke si så mye om hva vi skal gjøre, det får vi komme tilbake til senere, sa Nyquist til Dagbladet da.

Kjell Gunnar Holten var millionæren som ble heroinist og havnet på gata. På 80- og litt ut på 90-tallet drev han familiegården på Rissa i Sør-Trøndelag, les hele saken her - krever innlogging.

- Jeg hadde millioninntekt i flere år. Lå på inntektstoppen i kommunen. Var melkebonde og mekaniker - hadde et firma knyttet til det. Men så tok rus, kriminalitet og heroinen over og alt gikk til helvete, sa Kjell Gunnar til Dagbladet da vi møtte han ved rehabiliteringssentret Fredheim på Nes i Hedmark.

Gullruten For vel to uker siden vant Petter Nyquist og hans venner fra gata i Oslo «Publikumsprisen» og prisen for «Årets beste dokumentarserie» for den rørende og troverdige dokumentaren «Petter uteligger».

Gullruten-prisen «Årets beste dokumentarserie» ble delt ut av Skam-gjengen, og det var en rørt gjeng som tok imot utmerkselsen.