DELER SIN HISTORIE: I Petter Nyquists nye serie, «Petter uteligger: De pårørende», følger han to familier med barn som er rusmisbrukere. Her sammen med Mette Gjermundsen (til venstre) og Tove Flaen Sakstad. Foto: Nina Hansen
DELER SIN HISTORIE: I Petter Nyquists nye serie, «Petter uteligger: De pårørende», følger han to familier med barn som er rusmisbrukere. Her sammen med Mette Gjermundsen (til venstre) og Tove Flaen Sakstad. Foto: Nina HansenVis mer

Petter uteliggers sterke møte med foreldre til rusmisbrukere: - Skam, traumer og stigma

Mødrene Tove Flaen Sakstad og Mette Gjermundsen vil ikke bare hjelpe sine egne barn, men også være en stemme for alle andre i samme situasjon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det krever voldsomt mye, så det er utrolig tøft av dem å gi ruspårørende et ansikt. Det er så ufattelig mange som sitter i samme situasjon, men som ikke prater om dette, sier Petter Nyquist til Dagbladet.

«For perioden 2008-2012 ble om lag 71000 menn og 33000 kvinner i aldersgruppen 23-62 år behandlet for en ruslidelse i spesialisthelsetjenesten», skriver Folkehelseinstituttet.

Tallet ovenfor er på ingen måte en totalsum for hvor mange det finnes i Norge med et alvorlig forhold til rusmidler i 2017, men gir en god pekepinn på størrelsen til det massive isfjellet programskaper og TV 2-profil Petter Nyquist nå skal ta for seg i sitt nye program, «Petter uteligger: De pårørende».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn