Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pettersen, Arne R.

Slik ble jeg forfatter:

- Jøss! For et spørsmål!

Jeg kan ikke si annet enn at det er en følge av et langvarig trykk, en indre nødvendighet. Og det er selvfølgelig en følge av hardt og tålmodig arbeid.

Min beste leseropplevelse:

- Jeg har min beste leseropplevelse når jeg leser Bibelen og verdensatlaset.

Og når jeg leser dikt, noveller, romaner, barnebøker, religiøse og metafysiske tekster av høy kvalitet.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg står opp kl 0530, fyrer i vedovnen og koker kaffe. Går en liten, men viktig, tur i skogen. Setter meg ved langbordet. Lytter en halvtime til Bach, Palestrina, Ockeghem, Schubert eller Mozart for å få satt igang kjøttet. I de intense periodene, når det indre trykket er voldsomt og ubønnhørlig, skriver jeg 16-17 timer i døgnet.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg står føreløpig i et teoretisk forhold til Internett. Jeg ser på Internett, og på informasjonsteknologien, som en elektrisk utgave av menneskets åndelige og parapsykologiske side. Potensialet er spennende.

Det innebærer en ny tilgang til verden, nye begreper om tid og rom. Kunnskapstilfanget er enormt. Og det finnes en opprørskraft i dette som kan føre til en stor og viktig samtale. Men det innebærer også et tap av langsomhet. Behovet for å uttrykke seg og å være tilgjengelig, har en nedbrytende og forurensende dimensjon ved seg. Kanskje er det på tide at mennesket definerer seg selv, verden og virkeligheten gjennom stillhet og langsomhet? Gåtene roper på oss bak språkets mur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling