Petterson får forsideskryt i New York Times

Førstkommende søndag er Per Petterson på forsida av bokmagasinet til New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Out Stealing Horses» av den ferske IMPAC-vinneren Petterson skal anmeldes, og magasinet vier boka sine tre første sider (se faksimile nederst i artikkelen).

- En forholdsvis kort roman med et tidsspenn på et halvt århundre der ingen viktige ting virker utelatt, er et slags mirakel. At de levende og døde karakterene er håndgripelige, er enda et under, skriver anmelderen Thomas McGuane blant annet.

Han trekker paralleller mellom Petterson og J.M. Coetzee, W.G. Sebald - og Knut Hamsun.

- Men ingenting skulle antyde at denne superbe romanen sitter så fast i sine kilder at den ikke blir den gripende og originale fortellingen den er, som utvider leserens egne livsopplevelse.

Hard konkurranse

«Ut og stjæle hester» er så langt utgitt i 24 land, blant dem Storbritannia og USA. Engelsk regnes for språket med høyest oversettelsesterskel, og det britiske markedet sies å være det vanskeligste å bryte gjennom på.

- Bare tre prosent av alle bøker som utgis i Storbritannia er oversatt litteratur, så norske titler konkurrerer med bøker fra hele verden om denne andelen, sier Gina Winje, leder for NORLA, senter for norsk litteratur i utlandet, til Dagsavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.