PFU: «Forfyllet tobarnsmor» er greit

Aftenposten frikjent etter lite flatterende omtale av forfatter Alexia Bohwim.

(Dagbladet.no): Forfatteren av boka «Frognerfitter», Alexia Bohwim, klaget Aftenposten inn for Pressens faglige utvalg (PFU) etter en kommentar av journalist Mala Wang-Naveen i januar i år.

«(Kagge Forlag) har de siste årene lykkes i sin demokratisering av hvem som får skrive bøker - du skal få være Anonym ("Kongepudler"), tidligere Se og Hør-reporter eller en forfyllet tobarnsmor fra Frogner. Det at du ikke behersker håndverket skal ikke stå i veien for formidlingstrangen.», var formuleringen i artikkelen i papirutgaven og på Aftenposten.no som fikk Bohwim til å se rødt.»

Hun mente uttalelsen var både uriktig og ærekrenkende, men PFU kom i dag fram til at Aftenposten ikke har brutt god presseskikk i saken, melder NTB.

- Utvalget vil anføre at det må være stor takhøyde og rom for kraftig språk og tilspissede formuleringer i kommentarartikler, men man skal samtidig også ta hensyn. I det påklagede tilfellet legger utvalget imidlertid vekt på at klageren og forlaget har vært svært frittalende med hensyn til klagerens fortid, og utvalget mener kommentaren må leses i lys av dette, skriver utvalget i sin beslutning.

Aftenposten skrev til sitt forvar at betegnelsen «Forfyllet tobarnsmor fra Frogner» viste til hovedpersonen i boka, og ikke forfatteren. Dette var PFU uenige i, men endte allikevel opp på avisas side i sin konklusjon.

PFU: «Forfyllet tobarnsmor» er greit
IKKE MEDHOLD: Forfatter Alexia Bohwim meldte Aftenposten til PFU etter det hun mente var en ærekrenkende uttalelse. Hun fikk ikke medhold.