Pharrell fungerer best side om side med andre stjerner i flashy musikkvideoer

Humørspredende, men uferdig liveshow fra Pharrell.

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

KONSERT: Man må ha levd under en stein hvis man ikke fikk med seg fjorårets store Pharrell Wiliams-comeback. Først drevet av superhits for Robin Thicke og Daft Punk, og deretter toppet helt på tampen av 2013 med hans egen storsuksess «Happy».

Med sin reserverte personlighet, er Williams dog ikke din typiske superstjerne, og får da heller ikke den brusende førstemottakelsen man vanligvis forbinder med denne typen konserter i Oslo Spektrum. Førstelåta «Come Get It Bae»  fungerer fint som oppvarming og overgang til «Frontin», men selv sistnevnte godlåt føles fort slapp foran det allerede da ganske stillestående publikummet.

Vet egen begrensning

Som en av den moderne pophistoriens største beat-mestere, vet Williams selvfølgelig rekkevidden til sitt eget solomateriale, og sper på med en rekke klassikere han har produsert for andre artister. En helt naturlig oppdeling, med tanke på at produsenten Pharrell Williams er vel så stor - hvis ikke større enn soloartisten.

Men det bærer liten tvil om at man fortsatt jobber med den endelige setlisten til «Dear G I R L»-turnéen, som etter Oslo har 17 nye europeiske byer til på plakaten, og hadde en annen låtrekkefølge enn konsertene i både København og London for få dager siden.

Ventet på hitrekka

Pharrell har nemlig definitivt låtene, men sliter tidvis med å overføre den samme energien og gleden vi forbinder ham med på scenen. Noe som selvfølgelig kan være tilfellet da fire av kveldens syv tusen publikummere har kommet for å høre nevnte Topp 20-hitrekke.

Likevel tar det overraskende heller aldri helt av under «Blurred Lines», «Get Lucky» og «Happy», og selv om det jo er fristende å legge skylden på et stivt og «nytt» publikum, må jeg som blodfan nok krype til korset og innrømme at Pharrell fungerer best side om side med andre stjerner i flashy musikkvideoer - og ikke minst - bak studiospakene.