Pharrell tapte søksmål om superhit

Marvin Gayes familie fikk medhold om tyveripåstander.

TJUVRADD? Pharrell Williams beskyldes for å stjele fra Marvin Gaye. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TJUVRADD? Pharrell Williams beskyldes for å stjele fra Marvin Gaye. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Superstjernene Robin Thicke og Pharrell tapte første runde i retten mot Marvin Gayes familie på torsdag.

Striden dreier seg om Thicke og Pharrell sin superhit «Blurred Lines», som etterkommerne av soul-legenden Marvin Gaye mener er en blåkopi av Gayes låt «Got To Give It Up».

I følge den britiske avisa The Guardian skal dommeren i rettssaken gitt Gaye-familien medhold, og samtidig omtalt Thicke og Pharrells kopivirksomhet i negativt ordelag.

Tyveri og atter tyveri Dommeren i saken mente nemlig at Thicke har forsynet seg av både tekst, bass, keybord, harmonier og melodien til Marvin Gaye.

«Blurred Lines» ble en monsterhit i 2013, og nådde blant annet førsteplassen på den prestisjetunge Billboard-lista i USA. Rapperen T.I. og produsent/rapper Pharrell Williams medvirket på låten som var på Robin Thicke sitt album.

Thicke har tidligere uttalt seg om saken og innrømmet i et intervju i GQ at han og Pharrell var kraftig inspirert av låta til Gaye:

- Pharrell og jeg var i studio og sammen og jeg fortalte ham at en av mine favorittlåter gjennom tidene er Marvin Gaye sin «Got To Give It Up». Jeg sa 'pokker, vi burde lage noe som det der, noe med samme groove', sa Thicke den gang.

Ikke første gang Senere ombestemte Thicke seg, og forsøkte å fraskrive seg ansvaret for låta.

- Jeg var høy og full da jeg gjorde det intervjuet i GQ. Ingenting av den låta var min idè. Jeg vil anslå at 70 prosent av sangen var klar da jeg spaserte inn i rommet, sa Thicke.

Dette er ikke første gang Robin Thick er i konflikt med Marvin Gayes åndsverk.

Også en gang tidligere har den amerikanske popstjerna blitt beskyldt for å stjele fra Marvin Gayes låtmateriale, da til sin sang «Love After War», som også ble en stor hit.