Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pharrell Williams gjør som Ylvis

Lager barnebok av hitlåt.

UTGIR BARNEBOK: Pharrell Williams har skrevet kontrakt med forlaget Penguin om en barnebokserie på fire bøker. Foto: NTB SCANPIX / Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
UTGIR BARNEBOK: Pharrell Williams har skrevet kontrakt med forlaget Penguin om en barnebokserie på fire bøker. Foto: NTB SCANPIX / Kevork Djansezian/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet:) Pharell Williams monsterhit «Happy» blir barnebok. Det melder flere amerikanske medier i dag.

Artisten har skrevet kontrakt med Putnam, et imprintforlag under Penguin, om å skrive intet mindre enn fire barnebøker, skriver Rolling Stones.

Feirer glede
Den første skal altså være basert på hitlåta, og kommer ut 22. september i år, med et førsteopplag på svimlende 250 000 eksemplarer. Boka skal inneholde bilder av barn fra hele verden, som ifølge pressemeldingen «feirer hva det vil si å være glade».

- Jeg er ydmyk med tanke på den globale suksessen «Happy» har blitt, men særlig låtas unge fans fyller meg med ærefrykt. Samarbeidet med Penguin tillater meg å fortsette dialogen med disse barna på en frisk, ny måte, sier Pharrell i en uttalelse.

Låta ble opprinnelig lansert i tilknytning til barnefilmen «Despicable Me 2», og ble nominert til Oscar for beste originale filmmusikk. Den har også sikret ham to Grammy-priser, for beste låt og beste musikkvideo.

Gjør som Ylvis
At den nå blir utgangspunktet for ei barnebok, vil kanskje overraske noen. Men det minner ikke så rent lite om barnebokdebuten til de norske Ylvis-brødrene fra 2013.

Bildeboka «Hva sier reven», som de laget i samarbeid med illustratøren Svein Nyhus, kom også ut i et opplag på 250 000 eksemplarer i USA - nøyaktig det samme som Pharrells bok.

Ylvis' bok gikk rett til topps på New York Times' bestselgerliste for barnebøker, så det lover nokså godt for Pharrell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling