Pharrell Williams og Robin Thicke får igjen 2 millioner dollar etter plagiatsak

Flere endringer dommen mot artistene.

<strong>MYE OPPMERKSOMHET:</strong> (FILES): Robin Thicke (t.v.) og Pharrell Williams (t.h.) ble i år dømt for plagiat av Marvin Gaye.  AFP PHOTO / FILES / JOHN THYS / AFP / Frederic J. BROWN
MYE OPPMERKSOMHET: (FILES): Robin Thicke (t.v.) og Pharrell Williams (t.h.) ble i år dømt for plagiat av Marvin Gaye. AFP PHOTO / FILES / JOHN THYS / AFP / Frederic J. BROWN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I mars i år ble artistene Pharrell Williams og Robin Thicke dømt for å ha plagiert deler av Marvin Gayes «Got To Give It Up» i hitlåta «Blurred Lines».

Ifølge dommen måtte duoen betale Gayes etterkommere rundt 59 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået AP.

Produsent Williams og rnb-sanger Thicke anket dommen, og nå viser det seg at de verdenskjente artistene tjener på at saken ble behandlet på ny.

Trimmet erstatningsbeløpet En amerikansk dommer reduserte den stående dommen med litt mer enn 2 millioner dollar, men sikrer likevel Marvin Gayes familie en betydelig andel av framtidig inntjening fra hitlåten «Blurred Lines», skriver CBS News.

Dommer John A. Kronstadt avgjorde at erstatningen artistene må betale Gaye-familien kuttes fra 7,4 millioner til 5,3 millioner dollar. Et kutt som tilsvarer mer enn 17,1 millioner kroner.

Ikke ny rettssak Den nye dommen tar også for seg nye krav fra begge parter i saken.

Familien til Marvin Gaye har ønsket å stoppe alt salg og strømming av «Blurred Lines», men fikk ikke medhold i den 56-siders nye drøftingen. Dommen sikrer derimot familien 50 prosent av alle royalty-inntekter fra låta.

Dommer Kronstadt avviser også kravet fra Thicke og Williams' advokater om en ny rettssak.

Rapper og plateselskap inkludert i dommen Jurymedlemmene i den forrige rettssaken kom fram til at rapperen T.I., som har et vers i sangen og ble kreditert som en av låtskriverne, ikke skulle dømmes for plagiat. Men i den nye benhandlingen blir T.I. dømt for brudd på opphavsretten.

Dommeren mener også at Interscope Records, Universal Music Group og Star Trak Entertainment må stå ansvarlige i saken.

Richard Busch, advokat for Gaye-familien, har uttalt at han er glad for at artistene dømmes til brudd på opphavsretten. Men sier at hans team vil diskutere hvordan de skal stille seg til reduksjonen av erstatningen i dommen. Thicke og Williams' advokater har ikke kommentert saken, skriver CBS News.

Har tjent 5 millioner dollar hver Den Grammy-nominerte sangen var en av de mestselgende sangene i hele verden i 2013.

Siden «Blurred Lines» ble sluppet har den spilt inn nesten 16,5 millioner dollar i inntekter, ifølge rettsdokumentene, mens Williams og Thicke skal ha tjent mer enn 5 millioner dollar hver.

Under rettssaken hevdet Pharrell Williams at han prøvde å etterlikne en følelse av Marvin Gayes musikk, men insisterte på at han ikke hadde plagiert sitt idol.

<strong>FÅR IGJEN PENGER:</strong> Pharrell Williams får redusert plagiatdommen med rundt 17,1 millioner kroner. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FÅR IGJEN PENGER: Pharrell Williams får redusert plagiatdommen med rundt 17,1 millioner kroner. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer