PROVOSERT: Pharrell Williams vil ikke lenger tillate at Trump bruker låtene hans. Foto: AFP PHOTO/FADEL SENNA/Scanpix
PROVOSERT: Pharrell Williams vil ikke lenger tillate at Trump bruker låtene hans. Foto: AFP PHOTO/FADEL SENNA/ScanpixVis mer

Pharrell Willams

Pharrell Williams raser mot Trump

Artisten krever at presidenten slutter å bruke musikken hans etter at Trump spilte sangen «Happy» samme dag som 11 mennesker ble drept i en synagoge.

Advokaten til artist Pharrell Williams har sendt et brev til Trump, hvor han ber presidenten slutte å spille sangerens musikk på politiske møter.

Det skriver Los Angeles Times.

- Ikke noe «happy»

Williams lot seg provosere etter at Trump spilte den oscar-nominerte sangen hans «Happy» på et politisk møte. Det var samme dag som elleve mennesker mistet livet under en masskyting i en synagoge.

I brevet fra Williams advokat, Howard E. King, står det at Trump ikke hadde tillatelse til å spille «Happy», og han kritiserer presidenten sterkt for den dårlige timingen.

- På samme dag som elleve mennesker ble drept av en ustabil «nasjonalist», spilte du hans (Pharrell) sang «Happy» til en folkemengde på et politisk møte i Indiana. Det var ikke noe «happy» med tragedien som rammet vår land på lørdag, og du fikk ingen tillatelse til å spille sangen hans i denne sammenhengen, skriver King i brevet som nettsida Deadline har publisert.

Elleve mennesker døde og seks ble hard skadd sist lørdag etter angrepet på Tree of Life-synagogen i Pittsburgh. Den mistenkte er varetektsfengslet, melder CNN.

Bryter opphavsretten

Brevet, som er et såkalt «cease and desist», krever at Trump slutter å spille musikken til Pharrell i offentlige sammenhenger.

KRITIKK: Det er ikke første gang Trump møter motstand fra musikere. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/Scanpix
KRITIKK: Det er ikke første gang Trump møter motstand fra musikere. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/Scanpix Vis mer

- Pharrell har ikke, og vil ikke, gi deg tillatelse til å offentlig spille, kringkaste eller spre noe av hans musikk. Bruken av «Happy» uten hans tillatelse bryter med loven om opphavsrett, skriver King.

Pharrell føyer seg inn i rekken av musikere som den siste tiden har sagt klart ifra at de forbyr Trump å bruke sangene deres i politiske sammenhenger.

Vokalist Steven Tyler fra Aerosmith, Prince, R. E. M og Queen, har alle gått hardt ut mot Trump etter at han spilte musikken deres på politiske møter. Det skriver Hollywood Reporter.

Verken Trump eller Det hvite hus har foreløpig kommentert saken.