Du leser nå Dagbladet Pluss

Phenomena-Ruben og svensk krimdronning med Gran Canaria-krim

Forfatterene hadde suksess i hvert sitt land da de møttes på Gand Canaria. Nå har de skrevet krim sammen med et undertema de begge har opplevd, mobbing.

SKRIVER SAMMEN: Den svenske krimdronninga Mari Jungstedt og fantasy-forfatter Ruben Eliassen møtte hverandre på Gran Canaria. Nå har de blitt et par og skriver krim sammen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SKRIVER SAMMEN: Den svenske krimdronninga Mari Jungstedt og fantasy-forfatter Ruben Eliassen møtte hverandre på Gran Canaria. Nå har de blitt et par og skriver krim sammen. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det var befriende å møte henne, vi hadde så mye til felles, sier Ruben Eliassen og ser varmt på Mari Jungstedt.

Den 46 år gamle trønderen hadde suksess som fantasyforfatter med Phenomena-serien for ungdom da han møtte den svenske krimdronningen Mari Jungstedt (53) på Gran Canaria for tre år siden. Hun var kjent i Sverige som nyhetsanker og forfatter.

Han hadde flyttet til den spanske ferieøya etter det han kaller en personlig krise, hun dro dit for å skrive etter en tøff skilsmisse.

Skriver om «Granca»

Eliassen falt pladask første gang han så Jungstedt.

- Hun har en fantastisk latter som man blir glad og nesten beruset av. Hun fylte hele rommet, selv om vi var ute, sier han.