Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Phil Everly er død

Utgjorde den ene halvdelen i The Everly Brothers.

DØD: Phil Everly ble 74 år gammel. Her sier han noen ord i forbindelse med at Buddy Holly fikk en stjerne på "Walk of Fame". Foto: Stella Pictures
DØD: Phil Everly ble 74 år gammel. Her sier han noen ord i forbindelse med at Buddy Holly fikk en stjerne på "Walk of Fame". Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Phil Everly er død, melder LA Times. Han ble 74 år gammel.

Everly utgjorde halvparten av The Everly Brothers sammen med broren Don.

Duoen hadde stor betydning for rockmusikkens tidlige historie, og skal ha inspirert mange - The Beatles, Simon and Garfunkel, The Byrds og flere andre.

Everly Brothers hadde stor suksess på 1950- og 60-tallet med hitlåter som «Wake Up Little Susie» og «Bye Bye Love». I Norge hadde douen særlig stor suksess med singelen «Crying in the Rain».

John Lennon og Paul McCartney la ikke skjul på hvor de hadde hentet inspirasjon da de startet opp sin karriere under navnet Foreverly Brothers.

Phil Everlys kone Patti forteller til Los Angeles Times at ektemannen led av lungesykdommen KOLS og døde av komplikasjoner i parets hjem fredag.

- Vi er helt knust. Han kjempet lenge og hardt, forteller Patti Everly, som ikke legger skjul på at sykdommen var en følge av et langt liv med sigarettrøyking.