- Phil Spector må ta med seg armbrøsten

Sjekk ut Jens Carelius.

Ideen fra «gjesteredaktørene» Behnam Farazollahi og Runar Eggesvik (se faktaboks til høyre):

Gjennom hele Bylarms historie har mediene kåret artister til «vinnere». Det er imidlertid flere artister som imponerer og kommer fra det ukjente, men som ikke blir hypet.

I forkant av Bylarm kommer Dagbladet.no til å trekke fram et knippe artister som sannsynligvis ikke får noen mediehype, men som Runar og Behnam mener at fortjener det.

JENS CARELIUS
Sjekk ut artistens MySpace-side

Jens Carelius platedebuterte i starten av fjoråret, og fikk god omtale av Dagbladets Sven Ove Bakke: «Jens Jørgen Carelius Krogsveen fra Sandvika vil få flere Nick Drake-referanser slengt etter seg enn han fortjener. Mest av alt er han en talentfull, nesegrus Bert Jansch/Pentangle-disippel, med et skarpere og mer bluesinspirert akustisk folksound enn den lavmælte, litt jazza varianten Drake perfeksjonerte».

Nå er Carelius på nytt plateaktuell.

1. Hvorfor ønsker du/dere å spille på bylarm?

Bylarm har blitt en veldig viktig scene for norsk musikk. Ikke bare er det fantastisk å få spille på en festival sammen med så mange kvalitetsmusikere, men det kan skaffe nye ører utenfor Norge. Men det kuleste blir vel å spille på såpass store scener, for såpass mange folk.

2. Tror du/dere på at musikken kan bli et levebrød?

Ja det tror jeg. Men på hvilken måte er vanskelig å si. At jeg vil kunne leve av cd/digital/vinyl-salg tviler jeg sterkt på. Noe jeg synes er trist. Jeg er selv stor tilhenger av albumformatet, og slik utviklingen går nå vil det bare kunne tjenes penger på konserter.

3. Hvordan begynte du/dere å spille?

Jeg begynte å spille gitar da moren min sendte meg på gitarkurs. Jeg var nok 10 år. Men jeg begynte vel ikke å spille ordentlig musikk før jeg var 18 - 20. Som mange andre var jeg innom et titalls av drittband før jeg klarte å komponere egne sanger. Så det er vel kun i løpet av de siste 5 årene at jeg har vokst som musiker.

4. Tror du/dere at sviktende platesalg grunnet nedlastning påvirker deg som artist?

Ikke enda, ettersom jeg er såpass ukjent. Jeg la selv ut den første plata mi til nedlasting, noe som sikkert har ført til færre cder solgt, men jeg har forhåpentligvis fått flere lyttere, som da igjen kanskje kjøper neste plate. Ettersom jeg ikke er noen hitmaskin og ikke spiller popmusikk, krever det mer av lytteren.

5. Hvilke artister inspirerer deg/ ditt band?

Tom  Waits - Charlie Parker - Velvet Underground, Bert Jansch og en haug andre.

6. Hvis du/dere kunne velge fritt, hvem kunne dere tenke dere å jobbe musikalsk me
d?

Ennio Morricone og David Crosby med Phil Spector bak spakene. Og da må Spector ta med seg armbrøsten sin.

7. Hva tror du/dere by:Larm jobben vil bety for deg videre?

Jeg tror flere folk vil få hørt musikken min, og forhåpentligvis like den.
Drømmen er jo selvfølgelig at jeg kan få booket festivaljobber i sommer, jeg har et fantastisk band som jeg håper å kunne få ut på veien snart.

8. Når spiller du?

Jeg spiller torsdag kl 15.00 i Dagbladet-teltet, tre timer senere - kl 18.00 - på Herr Nilsen med Blues Run The Game, og lørdag kl 22.00 på Rockefeller. Velkommen skal dere være.