Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Phil Spector snakker

- Hun kysset våpenet og skjøt seg sjøl, sier Phil Spector om Lana Clarkson, som ble funnet død i huset hans i vinter.

Tidlig på morgenen 3. februar fant politiet liket av Lana Clarkson (40) i slottet til den eksentriske produsent-legenden Phil Spector. Kvinnen er skutt i ansiktet.

- Sjølmord

- Hun skjøt seg sjøl, sier Phil Spector til amerikanske Esquire, viderebragt av nettstedet Ananova. For første gang forteller Spector sin versjon av hva som skjedde da b-filmskuespilleren døde i hjemmet hans i Los Angeles.

Ifølge Spector kysset den godt fulle Clarkson pistolen, for så å skyte seg sjøl. Han sier han ikke vet hvor hun fikk pistolen fra.

- Jeg aner ikke hvorfor hun gjorde det. Jeg hadde aldri sett henne, før jeg traff henne den kvelden, sier Spector. De to traff hverandre på nattklubben Hollywood House of Blues kvelden i forveien, der Spector gikk med på å vise henne sitt 10-soveroms store krypinn.

Motsatte seg arrest

Da politiet fant kvinnen død, ble Phil Spector arrestert umiddelbart. Han motsatte seg arrestasjonen fysisk, men til ingen nytte. Imidlertid slapp han ut mot en kausjon på 6,8 millioner kroner. Han er per dags dato ikke tiltalt i saken. Som forsvarer har han Robert Shapiro, stjerneadvokaten som fikk frikjent O.J. Simpson.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Hvis de hadde noe på meg, ville jeg vært i fengsel nå, sier Spector.

Phil Spector har aldri vært kjent for å føre et A4-liv. Leonard Cohen har beskrevet ham som en mann ute av kontroll. Vennskapet med John Lennon kjølnet også av etter hvert, særlig etter at den våpengale Spector skal ha truet ham med pistol.

Les Terje Mosnes' oppsumering av legendens liv og karriere her.

- USKYLDIG! </B>Dette bildet er ti år gammelt, men allerede den gangen var Spectors våpeninteresse godt kjent. Ikke helt utenkelig at det var medvirkende til at mannen ble arrestert med en gang politiet fant liket av den døde kvinnen hjemme hos ham.
<B>SKUTT </B>Lana Clarkson ble funnet skutt hjemme hos Phil Spector. Hennes skuespillerkarriere omfattet filmer som «Amazoner på månen», «Barbardronningen» (I og II) og TV-reklamer for dagligvarekjeden Kmart.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media