Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Philips vil tvinge på deg reklame

Nekter deg å skifte kanal i reklamepausene.

(Dagbladet.no) Elektronikkselskapet Philips har søkt om patent på en ny løsning for sine digitale set top-bokser, kalt digibokser. Disse boksene brukes for å ta inn interaktive, digitale TV-bilder, og en harddisk brukes dessuten for å ta opp programmer. Nå vil Philips gjøre endringer, og resultatet er garantert å forarge forbrukere både i Europa og USA.

Tar kontroll over kontrolleren

Gjennom sin patentsøknad til det amerikanske patent- og varemerkekontoret kommer det fram at selskapet sysler med ny teknologi som skal gjøre det umulig å skifte kanal under reklame, både når man ser programmet direkte, men også når man ser på opptaket.

Patentet vil gjøre boksen istand til å ta over kontrollen av fjernkontrollen ved å sette såkalte flags på reklameinnslaget, slik at kanalknappen ikke fungerer når du ser direktesendinger, og samtidig at du ikke kan spole over snuttene når du ser gjennom opptaket.

Patentsøknaden er en direkte konsekvens av at Philips synes det er for lett å unngå reklamefirmaenes budskap. Det er ifølge søknaden behov for å nekte seerne friheten til å zappe mellom kanaler.

Forutser konflikt
Philips forutser allerede at dette vil forårsake endel gnisninger.

- Dette vil nok ikke seerne like, innrømmer Philips i patent-teksten, og kommer med to alternativer til løsning.

Enten kan seeren skifte kanal, vekk fra programmet. Han eller hun vil da ikke få anledning til å se programmet på den opprinnelige kanalen. Seeren kan også velge å betale det Philips kaller «et mindre gebyr» for å slippe å lide seg gjennom Pampers-videoer og kjøleskapsreklamer.

DU MÅ TÅLE REKLAMEN: Eller betale for å slippe, dersom Philips får det som de vil. Foto: Scanpix
DU MÅ TÅLE REKLAMEN: Eller betale for å slippe, dersom Philips får det som de vil. Foto: Scanpix Vis mer

Finnes ikke i Norge

Foreløpig er ikke digiboksene tilgjengelig for det nordiske markedet. Men norske brukere har tilgang til andre typer digitale tunere.

Philips i Amsterdam har i dag vært utilgjengelig for kommentar.

Philips vil tvinge på deg reklame
VIL TVINGE DEG TIL REKLAME: Denne digiboksen fra Philips vil muligens utstyres med den nye begrensningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling