Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pia Haraldsen får amerikansk tv-program

Skal lure kjendiser i USA.

PÅ NYE OPPDRAG:  Pia Haraldsen har fått sitt eget program. I den amerikanske tv-produksjonen «Pia on Assignment» skal hun utgi seg for å være en dum og uvitende reporter - og intervjue intetanende kjendiser på den røde løperen.
Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
PÅ NYE OPPDRAG: Pia Haraldsen har fått sitt eget program. I den amerikanske tv-produksjonen «Pia on Assignment» skal hun utgi seg for å være en dum og uvitende reporter - og intervjue intetanende kjendiser på den røde løperen. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Pia Haraldsen (31) overrasket mange da hun dukket opp som stuntreporter i Otto Jespersens program «Rikets røst» i 2007. Nå inntar hun rollen igjen. Denne gang i sitt eget program «Pia on Assignment».

- Det er et humorprogram, hvor jeg spiller rollen som reporter og blir fulgt på ulike oppdrag i «Rikets røst»-stil. Blant annet skal jeg gjøre intervju med kjendiser på Out Music Awards i Las Vegas, sier Haraldsen til Dagbladet.

Hun skal inneha rollen som noe dum og uvitende, og det var God kveld Norge som først omtalte programmet i går.

Kjendisintervju Det er nordmannen Jarl Haugedal som står bak programmet. Han driver produksjonsselskapet Humanity Pride Productions i USA, og fattet interesse for Haraldsen etter å ha sett «Rikets Røst»-klipp på Youtube.

Opptakene vil skje i New York og Las Vegas, og starter allerede i slutten av november. Han forteller at flere distribusjonsfirmaer har kjøpt konseptet, og regner med det blir å se på amerikanske tv-skjermer i andre halvdel av 2013.

- Pia skal være i rolle, men beholde sitt egentlige navn. Konseptet er et fiktivt pressebyrå, hvor hun blir fulgt litt mer personlig enn i «Rikets røst». Jeg har også en rolle, og er den som skal redde henne i pinlige situasjoner. Problemet er at alt hun sier, gjør det bare verre, sier Haugedal til Dagbladet, og fortsetter:

NYTT PROGRAM:  Pia Haraldsen får eget tv-program i USA, som Michael Billy og Jarl Haugedal står bak. De har tittelen executive producer i produksjonsselskapet Humanity Pride Productions. Foto: Privat
NYTT PROGRAM: Pia Haraldsen får eget tv-program i USA, som Michael Billy og Jarl Haugedal står bak. De har tittelen executive producer i produksjonsselskapet Humanity Pride Productions. Foto: Privat Vis mer

- Hun skal spille en konservativ, ordentlig person, som alltid stiller feil spørsmål. Blant annet vil hun intervjue kjendiser, som hun ikke vet hvem er eller bruke feil navn på.

Personene Haraldsen møter, vet selvfølgelig ingenting om at hun spiller en rolle.

- «Borat» Det er foreløpig planlagt åtte episoder på en halvtime. Haugedal håper også å få «Pia on Assignment» på norske tv-skjermer over nyttår.

- Programmet har element fra både «Borat», «Daily show» og «Rikets røst», men står på egne bein, forklarer han.

Haraldsen er svært glad for å få anledning til å jobbe med humor igjen.

- «Rikets røst» er noe av det morsomste jeg har gjort, og har hatt veldig lyst til å jobbe med humor og satire igjen. Det er også veldig gøy å bli oppdaget på Youtube. Da blir man sett for sitt talent og det man faktisk har prestert, sier Haraldsen.

Også i homse-program Haugedal har bodd i USA i mange år, og kjente ikke til Haraldsen før han så klippene på Internett. Etter de traff hverandre i et privat selskap, var han overbevist om å laget et eget program med henne.

PAKKER KOFFERTEN OG DRAR:  Pia Haraldsen begynner innspillingen av sin nye humor-serie i USA allerede i slutten av november. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
PAKKER KOFFERTEN OG DRAR: Pia Haraldsen begynner innspillingen av sin nye humor-serie i USA allerede i slutten av november. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet Vis mer

Han produserer også reality-programmet «Next American Gay». I et av programmene skal hun være ekspert, og lære deltakerne om etikette, skikk og bruk.

- Dette blir veldig gøy, og jeg gleder meg masse, sier Haraldsen.