Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pia stiller i kjole til 200 kr

HOLLYWOOD (Dagbladet): - Dette er helt absurd, sier Pia Jacobsen (42). Hun trodde skuespillerkarrieren var over. Så fikk hun en rolle i «Elling», og i natt går hun på den røde løperen inn til Oscar-utdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden tok Jacobsen forberedende prøver og meldte seg på grunnfagsstudiet i filosofi ved Universitetet i Oslo. Hun hadde passert 40 og følte at skuespillerkarrieren var på hell. Hun har vært ansatt ved Trøndelag Teater, spilt i revyer og lystspill i Oslo gjennom 80- og 90-tallet.

- Men damer i 40-åra får ikke mange jobber, og jeg så ikke for meg en tilværelse i frie teatergrupper. Jeg tenkte at skulle jeg være skuespiller, så skulle jeg ha det som yrke, sier Jacobsen.

Flere roller

Derfor startet hun på studiene, altså, men så kom tilbudet om rollen som Reidun Nordsletten i «Elling» - kvinnen som har havnet i omstendigheter etter en romanse med en svikefull spanjol og som søker trøst og støtte hos den mer trofaste Kjell Bjarne. Ellings robuste venn.

- Reidun-rollen har hjulpet meg mye. Det er viktig å synes som skuespiller, slik at folk blir klar over hvem du er.

Og det har folk blitt, så nå er Jacobsen i full jobb som skuespiller igjen. Hun har spilt i «På ville veier» og «Panikk i kulissene» på Chateau Neuf, i «Endelig fredag» på TV2, og hun kommer på kino til høsten i «Folk flest bor i Kina».

- Jeg er ingen Kjersti Holmen eller Hege Schøyen. Jeg får oftest tilbud om å spille rare damer, sier hun.

Billig kjole

Og i Hollywood ville hun også ha blitt oppfattet som svært rar, hvis de visste at hun til kveldens galla har tenkt å stille i en kjole til 200 kroner.

- Venninner spør om jeg ikke skal låne meg dyre smykker og slikt, men dette er da bare et jippo. Jeg er her for å observere.

- Ingen vinnerambisjoner du heller?

- Jeg håper for Petter Næss' del at vi vinner Oscar. Men hva dette kan bety for meg, aner jeg ikke. Jeg blir glad hvis vi vinner og ikke knust hvis vi ikke vinner.

- Og hvem vil du helst danse med på festen etterpå?

- Al Pacino. Sku' itj ha blånækta hvis hainn hadd' spurt.

YI-HAA! Pia Jacobsen lever filmstjernelivet i Beverly Drive i Hollywood. Rollen som Reidun Nordsletten i «Elling» reddet skuespillerkarrieren hennes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!