Pia Tjelta får «Petter Northug» som kjæreste

- Ærlig talt aner jeg ikke helt hva jeg går til.

>GÅR ETTER NORTHUG: Om Mads Ousdal hadde turt å hoppe etter Wirkola er usikkert, men nå skal han i alle fall forsøke å gå etter Northug. Foto: lars Eivind Bones
>GÅR ETTER NORTHUG: Om Mads Ousdal hadde turt å hoppe etter Wirkola er usikkert, men nå skal han i alle fall forsøke å gå etter Northug. Foto: lars Eivind BonesVis mer

- Dette blir en utrolig spennende periode, ærlig talt aner jeg ikke helt hva jeg går til, sier Mads Ousdal om sitt nye og ekstreme prosjekt til nrk.no.

Skuespiller Ousdal har nemlig fått æren av å prøve ut livet til Petter Northug i en ny nettserie som kan følges på nrk-bloggen «Mitt liv som Northug».

12 treninger i uka Ousdal, som har rundet 40 år, skal fram mot ski-VM i Oslo i slutten av februar følge et beinhardt treningsprogram for å komme så nærme som mulig Northugs hverdag.

Et slikt regime innebærer ifølge nrk.no de følgende tiltakene:

• Opptil 12 treningsøkter i uka
• Teknikkterping og styrketrening
• Mye hvile og restitusjon
• Kontrollert kosthold og næringsinntak

- Usikker - Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, men er ikke sikker på hvordan denne kroppen kommer til å takle den plutselige livsstilsendringen, sier Ousdal, som kommer til å trene mellom 15 og 20 timer i uka.

Ifølge nettsidene til prosjektet er Ousdal i dag «temmelig utrent», så da kan nok Pia Tjelta, Ousdals kjæreste, få en langt bedre trent make i tida framover.

Eksperthjelp Men all treningen vil ikke nødvendigvis har en positiv innvirkning på kroppen til Ousdal.

For å unngå helseskadelige konsekvenser av den enorme mengden med trening vil Olympiatoppens teknikkekspert, Audun Svartdal, følge opp Ousdal som trener og coach.

- Det viktige her er å begynne rolig og ta seg tid til å la kroppen absorbere treningsmengden, sier Svartdal.

Mange baller
Men å trene seg opp til en Northug-kopi er ikke det eneste Ousdal må konsentrere seg om i disse dager. Fra 14. januar spiller han også i finansskurk i teaterstykket «Enron» på Det Norske Teatret, så Ousdal har definitivt nok å ta seg til.

Den førstkommende uka blir en oppstartsperiode med ulike tester og prøver. Fra 17. januar er Mads i full gang med å leve «Mitt liv som Northug».