Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pianisten viste at alle kan spille «Måneskinnssonaten»

Pendlerne fikk seg en overraskelse.

(Dagbladet): Pianist Andy Jackson stilte opp for et lokalt kulturprosjekt i Newcastle og satt en hel dag og spilte «Måneskinnssonaten» av Beethoven på en travel busstasjon.

Trikset var bare at hvem som helst kunne sette seg ned og spille den enkle melodilinjen, og med litt hjelp fra Jackson kunne alle være med å spille Beethovens vakre komposisjon.

Kulturprosjektet, som er støttet av Kulturrådet i England og Nexus, har satt sammen en video av pendlerne som er med og spiller Beethoven. Riktignok er timingen ofte ikke særlig god, men magien i «Måneskinnssonaten» er fortsatt til stede. Kanskje nettopp på grunn av omgivelsene.

Prosjektet minner for øvrig om Gene Weingarten i Washington Post som fikk Pulitzer-prisen for en reportasje, Perler før frokost, om hva som skjer når en av verdens beste fiolinister stiller seg opp som en gatemusikant og spiller noe av den beste musikken som er laget.

Videoen fra reportasjen, som du kan se i høyremargen, viser at de færreste av oss er tilstedeværende nok til å oppdage stor kunst når vi ikke forventer det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media