Piano-heltene

Ønsker du å bli pianokjendis på TV? Gjør som pianokameratene Gisle Børge Styve (31) og Trond Nagell Dahl (32) i «Beat for beat»: Sats på Ten Sing, dansemusikk og leirbålsunderholdning!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gisle Børge Styve ble utstyrt med fele da han som guttunge ville lære å spille et instrument hjemme i Førde. Først ganske mange folketoner seinere kom han inn på Musikkhøgskolen, i 1993. Der måtte han ta sine første pianotimer. Det var lurt. For i dag underholder han en million nordmenn hver eneste fredag sammen med pianokameraten Trond Nagell Dahl fra Raufoss. Og mens deltakere kommer og går hos programleder Ivar Dyrhaug, holder pianistene ut.

Best i landet

- Vi har trolig landets fineste musikerjobb. Jeg kan ikke tenke meg noen som har det bedre, sier Gisle Børge Styve, som fikk sin første musikalske oppdragelse gjennom kristenkoret Ten Sing. Det samme gjorde Trond, som trykte på sine første orgeltangenter som fireåring.

- Seinere skulket jeg meg gjennom tre år på musikklinjen på Gjøvik. Ten Sing, danseband og leirbålsopptredener la grunnlaget for relativt stor musikalsk allsidighet, som kommer til nytte i programmene, mener Trond.

- Hva er det store marerittet for en pianist under sending?

- Å få to meget flinke sangere ved sin side, som kan tekst etter tekst etter tekst. Uten at jeg kan én eneste melodi. Jeg har ikke opplevd det ennå. Men jeg har drømt det - flere ganger, flirer Gisle Børge Styve.

- Det hadde vært ille å få Kjell Bækkelund på den ene siden og Kari Stokke på den andre også, repliserer tangentmakkeren med de lange lyse krøllene.

Vil vinne

- De to gjør en kjempejobb i programmet. Trond er den mest konkurranseivrige, som gjerne vil vinne. Mens Gisle Børge er så avslappet at jeg ikke tror han vet hvem som leder underveis engang, sier programleder Ivar Dyrhaug.

Pianogutta ble håndplukket etter audition i TV-huset. Nå kan ingen i underholdningsavdelingen tenke seg å bytte dem ut engang. Og i de tusen hjem er de to blitt musikalske fredagshelter.

- Og kjendisstatus på by'n?

- Ikke i Oslo. Der blir vi ikke gjenkjent. Kanskje folk i Oslo ikke ser på TV? gliser Gisle Børge.

- Men i Bergen tok det av. Det var helt vilt, sier Trond og Gisle Børge, som snart er klare for 18 nye programmer med «Beat for beat». Halvparten i vinter, halvparten til høsten. Programmet har hatt oppimot en million seere og er i NRKs tetsjikt hva seertall angår.

På lag med seerne

- Det er veldig, veldig gøy. Det er flott at så mange unge sangtalenter blir inkludert i et slikt TV-program, sier pianistene og trekker fram solide sangprestasjoner av blant andre Heine Totland.

- Hvor mye vet dere av fasiten før opptakene starter?

- Ingenting. Vi vet like lite som deltakerne. Men vi får være med på lagdelingen. Jeg kan mest om popmusikk, Gisle Børge er flinkere på musikaler etc., fortsetter Trond, som i neste uke drar til Lahti, som husbandmusiker i NRK-sportens VM-studio.

- Vi kjente ikke hverandre før NRK koblet oss. Men vi har påfallende lik bakgrunn. skratter Gisle Børge Styve og Trond Nagell Dahl.

FULLT OG HELT - IKKE BIT FOR BIT: Gisle Børge Styve og Trond Nagell Dahl er blitt Ivar Dyrhaugs uvurderlige, musikalske hjelpere. Sammen drar de nær en million seere til skjermen hver fredag. Og «Beat for beat» er det første programmet som slår TV2s «Vil du bli millionær?» i seeroppslutning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer