Pianoperle fra Eyolf Dale

Stortalent i full blomst på debutalbum.

DEBUT: Eyolf Dale (26) leverer en strålende solodebut med albumet «Hotel Interludes» der han viser seg som en komponist og utøver av format. Her er han på Vossa Jazz i 2008. FOTO: TERJE MOSNES
DEBUT: Eyolf Dale (26) leverer en strålende solodebut med albumet «Hotel Interludes» der han viser seg som en komponist og utøver av format. Her er han på Vossa Jazz i 2008. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:  Med sitt første soloalbum, «Hotel Interludes», trer Eyolf Dale (26) med brask og bram inn i det norske jazzpianistlaugets fornemste sjikt. Og kanskje ikke bare det norske.

Dale viser instrumentalist- og komponistferdigheter som, i den grad omverdenen blir klar over dem, vil bli verdsatt også utenfor landets grenser.

Her hjemme trådte han for alvor fram i lyset i 2008 da han og saksofonist André Roligheten vant JazzIntro som duoen Albatrosh. Siden har han tatt nye steg som utøver, komponist og produsent, inntil han nå presenterer sitt eget uttrykk i albumformat.

FRA første tone gjør Dale det klart at han har sans for fyldig, syngende pianoklang og at han tar klangbehandlingen på alvor. At venstrehånden hans er i stand til å leve sitt eget melodiske liv i tillegg til å kompe forrykende rapsodisk, blir også rimelig kjapt dokumentert. Dale besitter i det store og hele pianoteknikk som synes å sømløst forene jazz-og konservatorieskolering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer