Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pianotrioen - musikalsk poesi i haiku-format

Wandrups utvalgte: Tre aktuelle grupper akkurat nå.

BRAD MEHLDAU TRIO: Fra venstre Larry Grenadier, Brad Mehldau og Jeff Ballard - en av de flotteste pianotrioene i dagens jazz. 
BRAD MEHLDAU TRIO: Fra venstre Larry Grenadier, Brad Mehldau og Jeff Ballard - en av de flotteste pianotrioene i dagens jazz.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Piano-trioen er jazzens haikuformat. Gjennom samspillet mellom piano, bass og trommer utforsker musikerne et landskap som så stort man bare vil. Pionerer som Bill Evans og Oscar Peterson har banet veien for dagens mange grupper i faget.

Brad Mehldau har svært aktivt dyrket sjangeren, sammen med bassisten Larry Grenadier og batteristen Jeff Ballard. «Blues And Ballads» spenner fra låter av Charlie Parker og Cole Porter til to Paul McCartney-sanger; «And I Love Her» og «My Valentine». Et rent nytelsesmiddel.

Det samme kan du si om plata med den nærmest zen-buddhistiske tittelen «How Long Is Now?», der den finske pianisten Iiro Rantala, bassisten Lars Danielsson og trommeslageren Peter Erskine mediterer over sanger som «Little Wing» av Jimi Hendrix og «Kyrie» av Bach.

Pianisten Grégory Privat fra Martinique i Karibien har omsatt en utforskning av sitt «Family Tree» på sitt nye album, sammen med Linley Marthe på bass og Tilo Bertholo på trommer. Et album som bobler av energi og oppfinnsomhet.

Akkurat nå: Høststormer utendørs, pianotrioer bak veggene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!