Pianovirtuosen Omar Sosa fra Cuba er en av de store

Wandrups utvalgte: Slipper to plater i vidt forskjellig stil.

MANGFOLDIG: Omar Sosa er en usedvanlig mangfoldig og spretten pianist. Foto: David Sproule/omarsosa.com
MANGFOLDIG: Omar Sosa er en usedvanlig mangfoldig og spretten pianist. Foto: David Sproule/omarsosa.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Omar Sosa er en av dagens fineste jazzpianister. Siden han debuterte på plate i 1997, har han stadig utforsket nye sjangrer. Han er født i Camagüey og begynte å spille marimba som åtteåring. Men det var som pianist han fant sitt instrument, med studier i Havana.

Midt på 1990-tallet dro han til San Francisco, der han ble en del av det frodige latinmiljøet. I 1999 flyttet han til Barcelona. Han har reist mye og spilt med en rekke framifrå musikere. Han trekker flere stilarter inn i musikken, noe som høres på de to plateutgivelsene han er ute med akkurat nå.

Plata «es:sensual» er den andre med Hamburgs NDR Bigband. Den livlige musikken er lagt til rette av Jaques Morelenbaum, velkjent brasiliansk dirigent, cellist og arrangør. Det svinger eventyrlig av de dyktige solistene, mens Sosa lar sitt flotte spill sildre over musikken.

Et annet uttrykk fins på «JOG», en trio med Sosa, Joo Kraus på trompet og Gustavo Ovalles på perkusjon. Her møter du den mer eksperimentelle Sosa i fiffig samspill med sine virtuose kolleger. Poetisk, overraskende og velklingende hele veien.

S

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer