Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Picasso-selvportrett ødelagt før det skulle auksjoneres bort

Et Picasso-selvportrett med en anslått verdi på nærmere 560 millioner kroner, som skulle auksjoneres bort i New York tirsdag, er blitt ødelagt.

ØDELAGT: Auksjonshuset Christie's opplyser at bildet «Le Marin», eller «Seileren» er blitt ødelagt og at det ikke kan legges fram under auksjonen. FOTO: AFP / NTB Scanpix
ØDELAGT: Auksjonshuset Christie's opplyser at bildet «Le Marin», eller «Seileren» er blitt ødelagt og at det ikke kan legges fram under auksjonen. FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Selvportrettet fra 1943 er blitt skadet ved et uhell og kan derfor ikke legges fram under auksjonen, heter det i en uttalelse fra auksjonshuset Christie's.

Portrettet ble påført skaden fredag da de siste forberedelsene til auksjonen var underveis.

Det er ikke opplyst hvordan skaden skjedde eller omfanget av den. Maleriet har en anslått verdi på 70 millioner dollar.

- Etter samtaler med avsenderen i dag, har maleriet blitt trukket fra auksjonen slik at det kan restaureres, opplyser auksjonshuset.

Picasso-mesterverket tilhører den amerikanske casino-mogulen Steve Wynn, og det er ikke det første Picasso-maleriet i hans eie som har blitt ødelagt. I 2006 var milliardæren uheldig og laget hull med albuen sin i Picasso-mesterverket «Le Reve» fra 1932 under en visning for gjester i Las Vegas. Maleriet ble senere restaurert og solgt for 155 millioner dollar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media