Picasso-tegning av Høyblokka auksjoneres bort

Skissen er foreløpig priset til 300.000 kroner.

I fjor gikk regjeringen inn for å bevare Høyblokken og kunsten. Den originale skissen «Fiskerne» som Picasso tegnet til utsmykningen skal nå selges på auksjon. Foto: NTB/Scanpix.
I fjor gikk regjeringen inn for å bevare Høyblokken og kunsten. Den originale skissen «Fiskerne» som Picasso tegnet til utsmykningen skal nå selges på auksjon. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Pablo Picassos utkast til utsmykningen av Høyblokka i regjeringskvartalet skal selges på auksjon.

Den er foreløpig priset til 300.000 kroner.

Legges ut for salg Tegningen, som har vært i en privat samling og ikke tidligere er vist offentlig, legges ut for salg hos Grev Wedels Plass Auksjoner, skriver Dagens Næringsliv.

I 1957 inngikk Picasso et samarbeid med Carl Nesjar, og sammen skulle de levere flere utsmykningsarbeider til regjeringskvartalet.

På arket som nå selges, er det en signert skisse av verket «Fiskerne» i fettstift på den ene siden. På den andre siden er det en tegning i svart, også den signert.Carl Nesjar sandblåste «Fiskerne» på veggen i trappen i åttende etasje i Høyblokka.

Sjelden - Det er en fullverdig tegning som viser motivet til utsmykningen i Høyblokka. Denne tegningen er en sjeldenhet som også har stor relevans for Norge. Den henspiller på en viktig og kjent utsmykning, og vi merker stor interesse fra utlandet for tegningen, sier daglig leder Hans Richard Elgheim i auksjonshuset.

Han synes samtidig det er naturlig å tenke at den aktuelle skissen kanskje hører hjemme på et museum i Norge.

- Det vil være nærliggende at en offentlig institusjon eller et museum reflekterer over dette. Det var oppsiktsvekkende i sin tid at Picasso tok på seg dette oppdraget sammen med Nesjar, sier Elgheim.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram